СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Арутюнян Еміль Карленович : спільними зусиллями меценатів при Свято-Благовіщенському монастирі було зведено та відкрито новий храм

Арутюнян Еміль Карленович : спільними зусиллями меценатів при Свято-Благовіщенському монастирі було зведено та відкрито новий храм
131172 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цього літа звершилася важлива подія у духовному житті Дніпра: при Свято-Благовіщенському монастирі урочисто відкрили храм, провівши першу службу і освячення. Храм преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерських був створений за ініціативи та значних зусиль не лише представників духівництва, але й відомих дніпровських меценатів - Олександра Володимировича Петровського та Еміля Карленовича Арутюняна.

Арутюнян Еміль Карленович : Відкриття та освячення храму преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерських


Нещодавно при відомому у Дніпрі Свято-Благовіщенському жіночому монастирі відкрили новий храм преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерських. Цей факт є важливим з кількох причин. По-перше, сам монастир став першим у складі Православної церкви України, відкриття якого затвердили на Священному Синоді. По-друге, побудова, оздоблення нових будівель, що належать до цього монастиря, а також ремонт і відновлення існуючих об’єктів повністю було ініційовано відомими у Дніпрі меценатами. Найважливіша роль у цій роботі належить Міжнародному Благодійному фонду «Солідарність» та особисто його президенту Олександру Петровському, а також іншому відомому підприємцю та меценату Емілю Арутюняну, які допомагали у створені храму ідейно та матеріально.
Першу службу та освячення нового храму провів настоятель Дніпропетровської єпархії Владика Симеон. Він же висловив Олександру Володимировичу та Емілю Карленовичу подяку за виконання такої визначної та жертовної справи, як допомога церкві. Як розповіла настоятелька жіночого монастиря ігуменя Наталія Кудрянська, храм був побудований з нуля більше ніж за 2 роки, тож появи цього комплексу чекали дуже довго. Тепер він, так само як і монастир, буде постійно відкритий для всіх бажаючих. Тож, як розповіли священнослужителі, парафіяни зможуть не лише відвідувати служби, але й залишатися на певний час при монастирі, аби пожити там і надати необхідну допомогу у господарстві.
Еміль Арутюнян, Олександр Петровський, інші представники Фонду та інші меценати і волонтери були урочистими гостями відкриття та освячення храму. Усіх парафіян, меценатів, волонтерів та інших гостей, які прийшли відсвяткувати цю подію, пригощали смачною перепічкою, приготовленою на власній монастирській пекарні, що знаходиться на території комплексу.

Арутюнян Еміль Карленович: важливість допомоги Українській Православній церкві


Так само, як і його друг і партнер з благодійності Олександр Петровський, Еміль Арутюнян тривалий час приділяє увагу допомозі Православній Церкві України. Це і проста матеріальна допомога монастирям, церквам і храмам, і важлива інформаційна робота, і сприяння у ремонті, відбудові та створенні нових об’єктів.

Еміль Арутюнян справедливо вважає, що відкриття нових храмів та відродження існуючих об’єктів є вагомою допомогою у підвищенні духовного рівня його рідного краю.

Чимало церков на Дніпропетровщині вже отримали допомогу від мецената, і з кожним роком благодійна діяльність розвивається все активніше.
Завдяки активності та особистим вкладам Еміля Карленовича, Олександра Петровського та інших меценатів Дніпра протягом останніх років були побудовані храм Різдва Пресвятої Богородиці, храм на честь ікони Божої Матері «Несподівана Радість», храм Святого Григора Лусаворич, що належить до комплексу Вірменської Православної церкви. На відкриття кожного з цих об’єктів запрошували представників верховного духівництва ПЦУ, а також високопоставлених гостей з-за кордону. А самі меценати за свої добрі справи були неодноразово удостоєні почесних нагород та подяк.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео