СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Арутюнян Еміль Карленович: дніпровський меценат і підприємець протягом багатьох років стоїть на стражі духовності в Україні

Арутюнян Еміль Карленович: дніпровський меценат і підприємець протягом багатьох років стоїть на стражі духовності в Україні
226210 ПЕРЕГЛЯДІВ

Отримання Україною Томосу, побудова нових церков та відновлення занедбаних храмів – усе це було би неможливим, якби не зусилля та допомога багатьох впливових і небайдужих громадян. Підприємці та медійні особи мають соціальний та фінансовий ресурс, аби ефективно робити добрі справи, тому їхня допомога особливо важлива. Одним з провідних і постійних меценатів на Дніпропетровщині є Еміль Арутюнян. Разом з Олександром Петровським, президентом Міжнародного Благодійного фонду «Солідарність», він сприяє розвитку Української Православної церкви у своєму регіоні.

Духовність і благодійність: важливі справи для Арутюняна Еміля Карленовича


Говорячи про благодійність, варто згадати найбільш важливі справи Еміля Карленовича на ниві православ’я. Саме завдяки йому, а також Фонду «Солідарність», його представникам та безпосередньо президенту Олександру Петровському, минулого Великодня Дніпро першим в Україні отримав Благодатний вогонь з Єрусалиму. Саме вони разом з місцевою владою першими у нашій державі зустрів літак, що прибув зі Святої Землі. Більше того, представником України у Єрусалимі був протоієрей Віталій Лопушанський, настоятель храмового комплексу «Різдва Пресвятої Богородиці». Церква регулярно отримує допомогу від Еміля Арутюняна та Фонду «Солідарність», а також їхніх однодумців-меценатів.
Волонтери Фонду «Солідарність» та Еміль Арутюнян регулярно влаштовують великоднє свято і для вихованців дитячих будинків та інтернатів. Так, нещодавно, меценати на Великдень приїхали в гості у «Дніпропетровський дитячий будинок-інтернат» для дітей з інвалідністю. Разом з представниками духовенства з Дніпровської єпархії Православної Церкви України. У заході взяли участь також настоятель храмового комплексу «Різдва Пресвятої Богородиці» протоієрей Віталій Лопушанський, намісниця Свято-благовіщенського жіночого монастиря ігуменя Наталія та матушка Єлизаветою. Вони провели святкове богослужіння для дітей з інтернату, привезли освячені паски та продукти харчування. Святкування провели у нещодавно побудованій з ініціативи і коштом «Солідарності» та інших меценатів капличці. Відтепер цей Храм Святителя і Чудотворця Миколая став постійним місцем для духовної підтримки дітей з особливими потребами, їхніх вихователів, батьків та всіх парафіян. У новоствореній капличці регулярно проходять богослужіння, куди запрошують усіх бажаючих.

Арутюнян Еміль Карленович: допомога дітям


Окрім сприянню розвитку православ’я у Дніпрі, Еміль Арутюнян активно допомагає дітям свого рідного краю. Це передусім вихованці спеціалізованих закладів для дітей з інвалідністю, позбавлені батьківського піклування та сироти. Не забуває меценат і про соціальні центри, які допомагають різним категоріям дітей, підлітків та дорослих.
Разом з Олександром Петровським, співробітниками Фонду «Солідарність» та волонтерами Еміль Карленович регулярно відвідує Дніпровський будинок-інтернат для дітей з особливими потребами. Їм влаштовують цікаві святкові вечори, пригощають смачними гостинцями, накривають стіл на великі свята і кожному дарують хороші подарунки. Дітям регулярно проводять корисні лекції і майстер-класи, які згодом допоможуть їм адаптуватися у дорослому світі.

Неодноразово допомагав Еміль Арутюнян і будинку маляти, що знаходиться у Придніпровську.

Заклад для найменших отримав хороший ремонт, продукти харчування та догляду за малюками. Сам меценат завжди із задоволенням відвідує дитячі заклади, оскільки допомога підростаючому поколінню – це у першу чергу допомога Україні у майбутньому.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео