СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Додаткові соціальні та економічні гарантії українцям - Президент України Володимир Зеленський підписав закон у зв’язку з поширенням коронавірусу

Додаткові соціальні та економічні гарантії українцям - Президент України Володимир Зеленський підписав закон у зв’язку з поширенням коронавірусу
19835 ПЕРЕГЛЯДІВ

Буквально на днях, першого квітня Президентом України Володимиром Зеленським було підписано Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції (COVID-19)» № 540-IX. 

 Перед цим, 30 березня 2020 року Парламентом було ухвалено документ яким передбачено надання додаткових соціальних та економічних гарантій для підтримки громадян і бізнесу в умовах протидії поширенню коронавірусу в Україні.

 Цим Законом передбачано, що операції з увезення в Україну ліків та обладнання для протидії COVID-19 та їхнє постачання звільняється від сплати ПДВ, а також доплату в розмірі до 300% заробітної плати лікарям та іншим працівникам, задіяним у лікуванні хворих на коронавірус, а працівникам соцзахисту, які надають послуги громадянам, котрі перебувають удома, – до 100% заробітної плати.

Важливим аспектом є те, що Закон № 540-IX дасть змогу вирішити питання із забезпеченням громадян антисептичними виробами – встановлено нульовий акциз та спрощено адмінпроцедури виробництва та закупівель спирту для дезінфекторів.  

 Документом передбачено і збільшення лімітів для груп платників єдиного податку фізичних осіб – підприємців: перша група – з 300 тис. до 1 млн грн, друга група – з 1,5 млн до 5 млн грн, третя група – з 5 млн до 7 млн грн та виплату допомоги з часткового безробіття працівникам малих і середніх підприємств, для яких будуть збережені робочі місця під час карантину.

 Разом з тим, спрощується оформлення дистанційної роботи – працівники мають право розподіляти робочий час на свій розсуд, а виконання дистанційної роботи не призводить до будь-яких обмежень трудових прав чи зменшення зарплати.У прес-службі Президента також підтвердили, що має значення передбачена законом заборона підвищувати процентні ставки за всіма кредитними договорами. А споживчі кредити, взяті до 2017 року, тимчасово звільняються від штрафів та пені.

Теги: Президент України ,Закон ,COVID-19 ,споживчі кредити,економічні гарантії

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео