СТУДЕНТ УКРАЇНИ

На Миколаївщині суд заборонив жінці-кривдниці наближатися до матері та дітей

На Миколаївщині суд заборонив жінці-кривдниці наближатися до матері та дітей
35971 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Миколаївщині суд видав обмежувальний припис жінці-кривдниці, яким заборонив наближатися до власної матері та дітей ближче ніж на 300 метрів. Про це повідомляють в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області.

До Южноукраїнського бюро правової допомоги звернулася жінка, яка разом з онуками, що перебувають під її опікою протягом тривалого часу потерпала від насильства зі сторони своєї доньки. Як розповіла клієнтка, кожного дня кривдниця з ознаками наркотичного сп’яніння приходила до дому та лаялась з клієнткою у присутності малолітніх дітей. Діти знаходилися під постійним психологічним тиском з боку кривдниці. Крім того, були випадки, коли кривдниця крала їжу та речі, що належали дітям. Діти були налякані та жили у постійному страху. Клієнтка неодноразово зверталася за захистом до правоохоронних органів після чого агресорку притягували до адміністративної відповідальності, втім на поведінку кривдниці це не вплинуло. Складність ситуації полягала ще й в тому, що кривдниця мала свою часту у приватизації квартири та проживала разом з клієнткою та дітьми, відносно яких була позбавлена батьківських прав, оскільки не мала іншого житла.

Вивчивши матеріали справи, начальниця Бюро Інга Нестеренко склала заяву до суду про видачу обмежувального припису відносно кривдниці. За результатом розгляду справи Южноукраїнський міський суд заяву задовольнив та заборонив агресорці наближатись до матері та дітей менше ніж за 300 метрів.

«Існує стереотип, що домашнім тираном може бути лише чоловік. Дійсно, в більшості випадків насильства в сім’ї агресорами виступають саме чоловіки, але буває так, що домашні потерпають від дій жінки. Втім відповідальність за вчинення домашнього насильства не залежить від статті. Не замовчуйте насильство, а система безоплатної правової допомоги допоможе захиститись», - відзначила директорка Регіонального центру Наталія Гнатуша.

Довідково: Як отримати правову допомогу від держави не виходячи з дому:

✅ зателефонувавши на безкоштовний номер системи БПД 0 800-213-103

✅ поставивши запитання в месенджер ФБ-сторінки: https://www.facebook.com/Centre.4.Legal.Aid/

✅ поставивши запитання на Інстаграм-сторінці системи БПД https://www.instagram.com/ualegalaid/?hl=uk

✅ прочитавши правову інформацію на телеграм-каналі «Безоплатна правова допомога» https://t.me/ualegalaid та обговоривши її у нашому чаті - https://t.me/ualegalaidchat

✅ скориставшись правничою вікіпедією WikiLegalAid - https://wiki.legalaid.gov.ua

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео