СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Житомирський депутат запропонував виділити 100 тис. грн на маски від коронавірусу для Ухані, проте «фокус» не вдався

Житомирський депутат запропонував виділити 100 тис. грн на маски від коронавірусу для Ухані, проте «фокус» не вдався
35997 ПЕРЕГЛЯДІВ

Депутат Житомирської міської ради Олександр Ракович під час позачергової сесії 7 лютого  запропонував виділити 100 000 гривень на закупівлю масок для Ухані, де зараз найбільший спалах коронавірусу. Дану пропозицію висунули під час обговорення питання щодо виділення 50 000 гривень на благодійну допомогу. 

За словами депутата, зараз необхідно допомогти Китаю, адже біда може дістатися і Житомира. «Останній літак забиратиме 11 числа (11 лютого - авт.) наших мешканців, і можна було ці маски передати через них», - пояснює депутат Олександр Ракович. Проте незрозуміло, хто доставить ці маски і куди. Своєю чергою інші висловили заперечення, мовляв, у Житомирі й так вистачає проблем, тому варто в першу чергу думати про те, як покращувати наше місто. Депутатка Любов Цимбалюк запропонувала встановити по місту скриньки для збору допомоги для Ухані: «Якщо ми як місто Житомир, а не міська рада можемо допомогти, то, напевно, потрібно допомогти. Ми можемо звернутися до громади міста Житомира, встановити скриньки, збір допомоги на потреби для Ухані, і зібрати кошти з громаді. По-перше: кожен буде приймати в цьому участь, по-друге: житомиряни зможуть зібрати значно більше, і не будуть витрачатися бюджетні кошти». Одразу після обговорення, «За» проголосувало 22 депутати. Проте депутати голосували невідомо за що, адже одразу після прийняття рішення депутатка міської ради Наталія Леонченко виступила з запереченням, мовляв, депутати проголосували за виділення коштів на благодійну допомогу, а не за виділення коштів на маски для Китаю. «Це абсолютно дві різні пропозиції. Одна пропозиція стосувалася програми і бюджету, інша стосувалась благодійної допомоги. На міську раду з проханням допомогти Китаю офіційно ніхто не звертався.  Всі питання вирішені в місті Житомирі? І чим погана пропозиція Любові Цимбалюк? До нас приходять люди зі своєю бідою. Конкретні житомиряни, конкретні проблеми, і ми можемо допомогти. Це наші житомиряни, від імені яких ми висунулися, давайте не будемо робити популістських кроків. Розділимо пропозиції та проголосуємо кожну окремо», - пояснює Наталія Леонченко. За повернення до голосування проголосували 32 депутати. Рішення про допомогу Ухані, що виставили на голосування повторно, не набрало необхідну кількість голосів, отже його не підтримали. Проте ініціативу Любові Цимбалюк, із скриньками  депутати погодили.

Джерело: https://zt.20minut.ua/Zdorovya/zhitomirskiy-deputat-zaproponuvav-vidiliti-100-tis-grn-na-maski-vid-ko-11031064.html

 

 

Теги: Житомир,Медики,Здоров`я,Ухань

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео