СТУДЕНТ УКРАЇНИ

В Україну прибула група іноземних перемовників, які поділяться з українськими поліцейськими власним досвідом роботи

В Україну прибула група іноземних перемовників, які поділяться з українськими поліцейськими власним досвідом роботи
34146 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україну прибула група іноземних перемовників, які поділяться з поліцейськими власним досвідом роботи, навчатимуть технікам налагодження діалогу між конфліктуючими групами, ведення кризових переговорів, зокрема у випадку захоплення заручників та у зоні бойового конфлікту.

Сьогодні, 8 січня, перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, заступниця міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, голова Національної поліції України Ігор Клименко, радник міністра Юрій Тандіт та керівники територіальних управлінь поліції провели зустріч із іноземним інструктором з ведення кризових переговорів, офіцером поліції США Марком Лоутером.

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий сказав, що для українських поліцейських цінний досвід американських колег щодо мирного врегулювання конфліктних ситуацій, у тому числі й тих, де застосовується зброя.

«Триває війна на сході України. Це забов’язує нас ретельно відноситися до масових заходів, які проводяться на території нашої держави, для забезпечення публічної безпеки та захисту наших громадян. Особливо після того, як в 2015 році під Верховною Радою України в нацгвардійців кинули гранату, у результаті чого загинули чотири військовослужбовці. МВС України розробило схему діалогу з громадянами під час масових акцій. Посилено працює поліція діалогу. У будь-якій конфліктній ситуації для нас принципово важлива комунікація та мирне її врегулювання», - сказав Сергій Яровий.

Своєю чергою, Марк Лоутер зазначив, що головна мета та результат перемовника - зберегти життя людей.

«Перед тим, як пустити кулю, спробуй діалог! Саме це я наголошую всім поліцейським під час навчань. Переговори завжди мають проходити на дуже високому рівні. Важливим аспектом є уміння визначати характеристики психологічних станів і обрання тактики переговорів», - сказав він.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео