СТУДЕНТ УКРАЇНИ

«Дій проти насильства!»: поліція Донеччини провела просвітницький захід у Маріуполі

32330 ПЕРЕГЛЯДІВ

Безкоштовну правову допомогу, консультації та флешмоб організували для мешканців Маріуполя правоохоронці, представники соціальних служб та міськради, а також активна молодь. Під символом білої стрічки у місті відбувся захід проти домашнього насильства.

Сьогодні у Маріуполі в рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відбувся тематичний захід під гаслом «Дій проти насильства!». Його ініційовано Головним управлінням Національної поліції в Донецькій області та проведено спільно з поліцією Маріуполя, патрульною поліцією, курсантами Донецького юридичного інституту, представниками міської ради та Маріупольського місцевого центру з надання безоплатної правової вторинної допомоги.

Організатори доклали максимум зусиль аби привернути увагу громадськості до проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

Стати учасником акції можна було, отримавши та прикріпивши на одязі символічну білу стрічку.

Тут діяли різні локації, де усі охочі могли отримати безоплатну правову допомогу або потрібну консультацію. Наприклад, у поліцейській локації надавалися роз’яснення щодо видів домашнього насильства та порядку дій у випадку його вчинення. Курсанти ДЮІ роздавали маріупольцям інформаційні лифлети «Протидія домашньому насильству». А представники Маріупольського місцевого центру правової допомоги не тільки повідомили містянам свої координати, а й консультували їх з актуальних питань. Окрему увагу учасників привертала локація «Долоньки проти насильства», у якій діти з громадської організації «Ліга майбутніх поліцейських» влаштували флешмоб.

Про ефективність та суспільну значущість проведеного заходу висловився заступник начальника обласного главку поліції Павло Алєксєєнко: «Участь містян у сьогоднішній акції свідчить про те, що суспільство, стаючи на шлях морального оздоровлення, готове сприймати європейські цінності. Цей потужний захід також є свідченням того, що ми не тільки намагаємось протидіяти збройному конфлікту на рівні держави, а й долати прояви насильства на побутовому рівні.»

Подібні заходи поліцейські області провели в усіх населених пунктах Донецького регіону. Так, у Краматорську відбувся брейн-ринг «Скажи «Ні!» насильству!», до участі в якому долучилися поліцейські ювенальної превенції та патрульної поліції, представники соціальних служб, громадських організацій, журналісти та молодь. Такі форми спілкування різних органів влади та служб дають змогу створити ефективні механізми взаємодії для боротьби з проявами насильства в сім’ї.

 

Відділ комунікації

поліції Донецької області

 

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео