СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Довічне позбавлення волі – заочно засуджено лікарку-офтальмолога з Маріуполя, яка здала важкопоранених військовослужбовців ЗСУ у полон

Довічне позбавлення волі – заочно засуджено лікарку-офтальмолога з Маріуполя, яка здала важкопоранених військовослужбовців ЗСУ у полон
329564 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури судом визнано винною громадянку України у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Її заочно засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
У березні 2022 року війська рф розпочали окупацію міста та захопили будівлі комунального некомерційного підприємства «Обласна лікарня інтенсивного лікування м. Маріуполя». На той час у медичному закладі перебували щонайменше 7 військовослужбовців Збройних Сил України, які отримали тяжкі поранення, захищаючи мирне населення від ворога. Аби приховати від армії росіян їх присутність, персонал медзакладу перевдягнув українських захисників у цивільний одяг.
 
Проте, не всі працівники лікарні виявилися вірними своїй державі. Лікарка-офтальмолог відділення мікрохірургії ока, підтримуючи дії країни-агресора, під час проведення медичного обходу добровільно вказала російським військовим на хворих військовослужбовців ЗСУ.
 
Через дії засудженої окупанти взяли вказаних громадян у полон, де піддали їх фізичним та моральним знущанням.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео