СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Очолив «народну раду днр» - екскомандиру «Спарти» заочно повідомлено про підозру

Очолив «народну раду днр» - екскомандиру «Спарти» заочно повідомлено про підозру
316496 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

У вересні 2023 року колишній бізнесмен з м. Слов’янська та один з екскомандирів батальйону «Спарта» змінив шеврони нзф на мандат політика. Після 9 років активного спротиву Збройним Силам України фейковий підполковник «народної міліції днр» доєднався до правлячої верхівки підконтрольної рф квазіреспубліки. Він став членом партії «Єдина Росія» та вже на першому пленарному засіданні фейкової «народної ради днр» у м. Донецьку запропонував свою кандидатуру на посаду її «голови».

 
 
Отримавши владні повноваження ще й за межами фронту, одіозний ексватажок організовує роботу «органу законодавчої влади» та представляє депутатський корпус у спілкуванні з «урядом», «генеральною прокуратурою», «республіканським банком» й іншими фейковими установами.
 
Псевдоофіцер, чиї поплічники досі вбивають українців та нищать мирні населені пункти Донеччини, бере участь у налагодженні внутрішньополітичної та зовнішньоекономічної діяльності «днр». Також він обговорює питання інтеграції квазіреспубліки в правове поле держави-агресора, формує «апарат народної ради», погоджує проєкти постанов, підписує договори та інші нікчемні документи. Ключова мета його діяльності - легітимізація окупаційної влади в очах спільноти.
 
Підозрюваний перебуває у розшуку. Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 12 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео