СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Оперативна інформація станом на 10.00 25.08.2023 щодо російського вторгнення

Оперативна інформація станом на 10.00 25.08.2023 щодо російського вторгнення
271258 ПЕРЕГЛЯДІВ

Речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов. 

Слава Україні! Розпочалася п’ятсот сорок восьма доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Сили оборони України продовжують ведення  наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. 

На напрямках Новоданилівка - Новопрокопівка та Мала Токмачка - Очеретувате мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявленим цілям противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. 

На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.

Уночі 25 серпня 2023 року противник завдав про Україні удару ракетами повітряного та морського базування з акваторій Чорного та Азовського морів.

У напрямку південних областей із російських літаків Су-34 було випущено дві керовані авіаційні ракети Х-59 з Чорного моря та дві крилаті ракети «Калібр» із малого ракетного корабля з Азовського моря. Також зафіксовано пуск одного ударного БпЛА типу «шахед» з напрямку Приморсько-Ахтарськ. 

Усі п’ять цілей знищено силами та засобами Повітряних Сил. Ракети – у межах Одеської, БпЛА – у Дніпропетровській області.

Протягом минулої доби ворог завдав 7 ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

У тимчасово окупованих Новій Каховці, Великих Копанях, Скадовську та Голій Пристані на Херсонщині російські окупанти примушують місцевих українців отримувати російські паспорти, напередодні проведенням так званих «виборів». Тим, хто не отримає паспорти до 1 вересня погрожують конфіскацією майна.  

Також до тимчасово окупованого Скадовськ, Херсонської області 22 серпня загарбники завезли з рф велику кількість поліграфічної продукції пропагандистського змісту та бюлетені для псевдовиборів на 10 вересня 2023 року. 

Російські окупанти активно проводяться заходи з підготовки до цих псевдовиборів та формування виборчих комісій. А російські фсбшники на окупованих територіях, перевіряють кандидатів до складу виборчих комісії. Крім того, російські окупанти і представники так званих окупаційних адміністрацій поширюють інформація серед місцевого населення про те, що ніби-то «на найвищому рівні між Україною, західними партнерами та рф досягнуто домовленостей про залишення тимчасово окупованих територій у Херсонській області під російською окупацією». Ось такою брехнею окупанти намагаються змусити українців на окупованих територіях прийти на так звані «вибори».

В одному з тимчасово окупованих населених пунктів Запорізької області місцева окупаційна влада вивчила і врахувала негативний досвід організації російських псевдореферендумів. Відтак, планується проведення так званих «виборів» 10 вересня у так би мовити змішаному форматі. Спочатку «зразково-показове голосування на дільницях», а згодом примусовий обхід квартир і будинків. Обхід будинків передбачається розпочати завчасно. Починаючи з 30 серпня цього року представники окупаційної влади почнуть обхід квартир для збору голосів. Крім того в цьому регіоні з’являються особи, яких привозять із території рф та розселяють в покинутих будинках місцевих мешканців. Цей факт пов’язаний із підготовкою фальсифікації голосування та створення потрібної картинки для російських медіа. Також посилюється тиск на місцеве населення із вимогою отримувати російські паспорти. Зокрема, вводиться вимога, що оплата комунальних послуг, інтернету та мобільного телефону неможлива без російського громадянства. З метою посилення тиску на місцеве населення в  тимчасово окупованій частині Запорізької області, тут збільшують чисельність чеченських терористів, які поводяться дуже агресивно та жорстоко карають порушення комендантської години місцевим населенням.

Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала 1 удар по пункту управління, 13 ударів по районам зосередження особового складу та 3 - по зенітно-ракетним комплексам противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 2 пункти управління, 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 5 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 1 засіб протиповітряної оборони, 1 склад боєприпасів та 1 станцію радіоелектронної боротьби противника.

Орієнтовні втрати російських загарбників минулої доби склали: 470 окупантів,  3 танки, 10 бойових броньованих машини, 28 артилерійських систем, 1 РСЗВ, 1 засіб ППО, 12 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 3 крилаті ракети,  17 автомобілів та одиниця спеціальної техніки.

Вірте у Збройні сили України! Ми переможемо! Слава Україні!

Автор: press-zsu

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео