СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Репродуктолог Київ: Як часто потрібно відвідувати гінеколога?

Репродуктолог Київ: Як часто потрібно відвідувати гінеколога?
159776 ПЕРЕГЛЯДІВ

До 18 дівчина може спостерігатись у підліткового гінеколога. І в будь-якому випадку початок статевого життя необхідно поєднати з візитом до лікаря. Але якщо навіть Вас нічого не турбує і про сексуальне життя Ви навіть не думаєте, перший візит не варто відкладати пізніше 21 року. Прийом краще запланувати в перші "чисті" дні, приблизно з 7-12 доби від першого дня місячних. 

Лікар обов'язково уточнить дату останньої менструації. Тому візьміть із собою свій персональний календар, а краще встановити програму, де можна самостійно контролювати свій цикл. Також заздалегідь подумайте про питання, які Вас цікавлять. За день до прийому слід виключити статеве життя, а в день помитися як завжди, без будь-яких спринцювання. 

Частота відвідувань лікаря гінеколога (якщо все добре і нічого не турбує) має бути не рідше одного разу на рік. Починається прийом гінеколога з консультації, тобто бесіди з пацієнткою, лікар запитує про менструальний цикл, наявність статевого життя, прийом гормональних препаратів, наявність будь-яких скарг тощо. 

Після проводиться огляд на гінекологічному кріслі. Якщо Ви дівчинка, то лікар дзеркало використовувати не буде, акуратно проведе огляд і в разі необхідності візьме мазок на флору. Цитологія береться з поверхні шийки матки та цервікального каналу лише жінкам, які вже живуть статевим життям. Це дослідження є обов'язковим і входить до щорічного профогляду. Завдяки цьому аналізу можна виключити рак шийки матки на ранніх стадіях. 

Варто зауважити, що це один з небагатьох доведених видів раку, причиною якого є ВПЛ 16 або 18 типу (вірус папіломи людини), який передається лише статевим шляхом. Паралельно зі збором аналізів можуть провести дослідження шийки матки візуально оцінити стан шийки. 

Під час огляду часто можна виявити ерозію шийки матки, яку не слід плутати з дисплазією. Це доброякісний стан, який до певного віку вважається нормою і просто спостерігається або лікується за допомогою деструкції. 

Обов'язково на прийомі гінеколог проводить огляд молочних залоз і додатково може призначити УЗД або після 40 років мамографію. УЗД органів малого таза також бажано робити щорічно. 

При підозрі на наявність інфекції або зміні статевого партнера крім мазка на флору, беруть бакпосів або ПЛР дослідження. Попри те, що для кожної жінки візит до гінеколога є хвилюючим, лікар намагається знайти підхід до кожної пацієнтки, щоб встановити довірчі стосунки. 

Теги: Репродуктологія Київ

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео