СТУДЕНТ УКРАЇНИ

У Луцькому НТУ створили сучасну лабораторію анатомії людини

У Луцькому  НТУ створили сучасну лабораторію анатомії людини
23141 ПЕРЕГЛЯДІВ

На кафедрі фізичної культури, спорту та здоров’я Луцького національного технічного університету запрацювала лабораторія анатомії та фізіології. У ній студенти та дослідники зможуть навчитися працювати з професійними вимірювальними приладами та обладнанням, а також докладно вивчати особливості людського організму. Відкриття нової локації відбулось у четвер, 21 листопада 2019 року.

Серед обладнання, яким наповнили лабораторію,  – прилад для визначення показників дихання, а саме життєвої ємності легень та дихального об’єму, кистьовий динамометр, прилад для вимірювання тиску та пульсу. Отримані завдяки цим пристроєм дані дозволять вивести спеціальні  формули, що визначають фізичні властивості тіла.

Крім того, локацію наповнили новими меблями та технікою.

“Тренер із будь-якого виду спорту зобов’язаний ґрунтовно розумітися на фізіології людини. Саме тому студентам профільних спеціальностей потрібно серйозно поставитися до вивчення наукової складової свого напряму. Знати будову організму, його основні системи і методи їх відновлення. Ці знання знадобляться й під час підбору навантаження”, - зазначив завідувач кафедри Луцького НТУ Сергій Савчук.

Відкриття лабораторії відбулося, зокрема, в межах Тижня спорту, який проводять у виші.

Автор: Student Ukraine

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео