СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 612-го дня війни

316143 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Сьогодні – перший день роботи саміту на Мальті – зустрічі радників і дипломатичних представників щодо нашої Формули миру, яка поступово, крок за кроком стає глобальною.

66 держав представлені на саміті, це вагомо. Всі континенти представлені. Багато держав, різні політичні традиції. 

І це дуже символічно, що такий сильний прояв міжнародної єдності ми маємо саме сьогодні, 28 жовтня, у день, коли згадуємо в Україні Другу світову війну та річницю вигнання нацистів із нашої території. Тоді український народ разом із багатьма народами боровся, щоб розбити зло. Саме єдність дала народам необхідну силу. І не тільки, щоб перемогти нацизм і покарати нацистів за скоєні ними злочини проти людства – за Голокост, за знищення народів, – а й щоб заснувати таку архітектуру безпеки й миру, яка захистила б від нової глобальної війни. Зараз бачимо, що створена тоді архітектура не спрацювала. Але єдність точно спрацює ефективно.

Єдність усіх, хто допомагає Україні перемогти рашизм. І ми його переможемо. Обов’язково. І єдність усіх у світі, хто працює разом з нами, разом з усіма нашими партнерами, щоб поновити силу міжнародного права та реальну вагу принципів і норм Статуту ООН».

Автор: press-zsu

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео