СТУДЕНТ УКРАЇНИ

На Київщині судитимуть чоловіка, який розорав поле з курганом, таким чином знищивши історичну пам’ятку

На Київщині судитимуть чоловіка, який розорав поле з курганом, таким чином знищивши історичну пам’ятку
13394 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Володарського відділу Білоцерківської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 50-річного чоловіка за фактом самовільного зайняття земельної ділянки, яка належить до земель історико-культурного призначення та особливо цінних земель.

Установлено, що навесні 2021 року один із місцевих жителів Володарської громади, за допомогою сільськогосподарської техніки, зорав самовільно зайняту земельну ділянку та засіяв її. На вказаній землі було розташовано курган, який датовано III тис. до н.е. – I тис. н.е.

Через незаконні дії землероба, безповоротно втрачено культурну спадщину місцевого значення, яка відповідно до положень чинного законодавства, перебуває під охороною держави.

Правопорушнику загрожує покарання у виді обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео