СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Набули чинності три закони щодо реструктуризації кредитів в іноземній валюті

Набули чинності три закони щодо реструктуризації кредитів в іноземній валюті
216282 ПЕРЕГЛЯДІВ

23 квітня 2021 року набули чинності три закони щодо реструктуризації кредитів в іноземній валюті.
Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо реструктуризації зобов'язань за кредитами в іноземній валюті та адаптації процедур неплатоспроможності фізичних осіб» N1383-ІХ - усуває податкове навантаження на громадян, що виникало б у зв'язку з проведенням реструктуризації валютних кредитів.
Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реструктуризації зобов'язань за кредитами в іноземній валюті та адаптації процедур неплатоспроможності фізичних осіб» N1382-ІХ - спрощує процедури банкрутства для валютних позичальників.
Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо споживчих кредитів, наданих в іноземній валюті» N1381-ІХ - прямований на захист позичальників, які отримали споживчі кредити в іноземній валюті, але не змогли своєчасно здійснювати їх погашення.
Також вказаний Закон передбачає, що:
- раніше сплачена неустойка зараховується в погашення тіла та процентів за кредитом;
- відсотки, нараховані до дня реструктуризації, перераховуються за ставками депозитів у відповідній валюті;
- після реструктуризації кредит має бути погашений протягом 10 років;
- відсотки за таким реструктуризованим кредитом сплачуються за ринковою ставкою в національній валюті - український індекс депозитних ставок у гривні за 12-місячними депозитами плюс 1%;
- кредит можна погасити достроково у будь-який момент.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео