СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Як стати «Волонтером БПД» дізнались студенти Чернігова

Як стати «Волонтером БПД» дізнались студенти Чернігова
409201 ПЕРЕГЛЯДІВ

Студентам Академії Державної пенітенціарної служби, які проходять практику в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області розповіли про проєкт «Волонтер БПД», що реалізовується системою безоплатної правової допомоги.

В лютому цього року в Україні стартував проєкт «Волонтер БПД». Метою даного проєкту є сприяння волонтерами регіональним та місцевим центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги у здійсненні їхніх функцій. Волонтери допомагатимуть центрам забезпечувати доступ людей до безоплатної правової допомоги, проводити правопросвітницьку роботу, організовувати надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, реалізовувати інші повноваження у сфері захисту прав людини.

На даний час у Чернігівській області вже працює 11 волонтерів безоплатної правової допомоги, які сприяють центрам у здійснені правопросвітницької діяльності.

Залучення особи до волонтерської діяльності у сфері надання БПД здійснюють центри з надання БВПД. Для цього потрібно послідовно пройти такі етапи:

заповнити анкету кандидата у волонтери: https://cutt.ly/hlq3RxH ;
пройти дистанційний курс«Основи волонтерської діяльності»: http://academy.legalaid.gov.ua/ (для реєстрації слід ввести дані, які збігаються з інформацією в анкеті кандидата у волонтери);
отримати онлайн-сертифікатпро успішне проходження курсу.
Далі уповноважена особа центру перевірить документи кандидата у волонтери, зокрема документ, що посвідчує особу, сертифікат про успішне проходження дистанційного курсу та інші документи (про освіту, досвід роботи, проходження або закінчення курсів тощо) за наявності.

Після цього кандидата у волонтери запросять на співбесіду з керівником відповідного центру або уповноваженою особою.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео