СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Безпека на відпочинку. На Донеччині розпочинає роботу туристична поліція

323732 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже завтра, 28 травня, у курортних районах поблизу Маріуполя, Слов’янська та Лиману безпеку на воді та на суші забезпечуватимуть додаткові наряди поліції. Аби якісно надавати допомогу та попередити негативні наслідки, поліцейські превентивної діяльності пройшли спеціальне навчання. Основна мета – порятунок життя людей.
Семінар-тренінг з надання домедичної допомоги у разі виникнення надзвичайних ситуацій для поліцейських туристичної поліції та працівників «Рятувальної аварійно-водолазної служби» м. Маріуполя пройшли сьогодні, 27 травня, на рятувальній станції за сприянням Маріупольської міської організації Товариства Червоного Христа України. Міжнародні партнери поліції Донеччини – представники Консультативної місії ЄС, були присутні в якості незалежних експертів та спостерігачів.
«Особливу увагу ми приділили організації роботи поліцейських в екстремальних умовах, коли порятунок життя та здоров’я людей – основне завдання. Під час таких ситуацій необхідно миттєво реагувати та діяти професійно», - звернувся до правоохоронців заступник начальника ГУНП в Донецькій області Микола Кащук.
Під час навчань поліцейські удосконалили алгоритм дій у кризових ситуаціях, які можуть статися у береговій зоні та у воді. В умовах, наближених до реальних, правоохоронці відпрацювали чотири непередбачувані ситуації.
Людина у воді. Чоловік у стані сп’яніння стрибнув з хвилерізу та отримав перелом ноги, самостійно вибратися з води не може. Поліцейські витягнули постраждалого на берег та надали першу домедичну допомогу, використовуючи шини та бинти. В ході відпрацювання події було змодельовано різні травми – перелом руки та хребта, непритомний стан, зупинка серця.
Реагування у будь-якому місці. Двоє рибалок на човні у відкритому морі подають сигнал тривоги: один чоловік упав у воду, інший – переохолоджений. Наряд водної поліції на катері висувається на пошукові заходи. При встановленні місцезнаходження рибалок поліцейські дістали з води постраждалого та реанімували його – відпрацювали серцево-легеневу реанімацію та штучне дихання. Човен з іншим постраждалим транспортувався РАВС. На суші на правоохоронців з рибалками умовно чекав піший наряд та медики.
Сильна кровотеча. Відпочиваючий поранив ногу у воді. Поліцейські зупинили кровотечу та наклали спеціальну пов’язку.
Ножове поранення. На пляжі лежить чоловік у крові. Поранення він отримав від опонента під час бійки. Піший патруль передав інформацію про факт злочину та вивів з непритомного стану чоловіка. Поліцейські відпрацювали надання домедичної допомоги при зупинки серця.
Наприкінці практичних навчань Микола Кащук підсумував, що поліцейські, які будуть залучені до туристичної поліції, готові заступити на охорону правопорядку.
Спеціальні додаткові патрулі вже завтра вийдуть на патрулювання курортних зон регіону.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео