СТУДЕНТ УКРАЇНИ

За порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть жінки, правоохоронець постане перед судом

За порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть жінки, правоохоронець постане перед судом
310607 ПЕРЕГЛЯДІВ

   За процесуального керівництва Чернігівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням старшини Національної гвардії України.

   Установлено, що 06.11.2020 у нічний час старшина військовослужбовець однієї з військових частин НГУ, яка дислокована на Чернігівщині, керуючи автомобілем марки "Мітсубісі Аутлендер ХL", рухаючись на автодорозі Кіпті-Глухів-Бачівськ, порушив правила дорожнього руху, не дотримався безпечної дистанції, не вжив заходів до зменшення швидкості транспортного засобу та скоїв зіткнення з напівпричепом автомобіля марки «МАН».

   Внаслідок скоєного ДТП одна пасажирка легковика загинула на місці, а інший пасажир отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

   Обвинувальний акт щодо винуватця ДТП скеровано для розгляду по суті Ніжинським міськрайонним судом Чернігівської області.

   За вчинення злочину передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, обвинуваченому може бути призначене покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Чернігівська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,скеровано до суду,ДТП,старшина НГУ,постраждалі,загибель

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео