СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Заступник Добропільського міського голови підозрюється у привласнені майже 730 000 грн бюджетних коштів під час будівництва майданчика з міні-футболу

Заступник Добропільського міського голови підозрюється у привласнені майже 730 000 грн бюджетних коштів під час будівництва майданчика з міні-футболу
54266 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури заступнику Добропільського міського голови повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання особою своїм службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2018 році чоловік, перебуваючи на посаді начальника одного із відділів Добропільської міської ради, задля заволодіння бюджетними коштами, вступив у злочинну змову із директором комунальної фізкультурно-оздоровчої установи та місцевим підприємцем.

Зловмисник разом із службовою особою розробили пакет документів та подали його до обласної державної адміністрації для будівництва спортивного майданчику у м. Білозерське, який до цього вже був збудований.

Уклавши зі спільником фіктивний договір, правопорушники отримали від держави майже 730 000 грн, після чого, з метою приховування своєї протиправної діяльності, підробили акти виконаних робіт.

Наразі підприємець обіймає посаду заступника одного із селищних голів Донеччини.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео