СТУДЕНТ УКРАЇНИ

В яких умовах святкуватиметься Великдень?

В яких умовах святкуватиметься Великдень?
61464 ПЕРЕГЛЯДІВ


Як стало відомо, Міністерство охорони здоров'я не посилюватиме карантинні обмеження на Великдень. Міністр охорони здоров'я закликав дотримуватися на свята карантину, бо «Covid – атеїст, для нього немає свят»                                                                                                                                 

На даний момент, введення додаткових обмежень в Україні на свято не планується, адже на разі відслідковують стабілізацію ситуації з поширення коронавірусу в країні, так затвердив міністр охорони здоров'я Степанов Максим. Також, сьогодні, 22 квітня, на своїй сторінці в Facebook, мінстр заявив, що розуміє усю значимість свята та важливість його святкування відповідаючи усім традиціям, але ще для нього важливо, щоб святкування пройшли з дотриманням усіх карантинних обмежень та правил.
На разі, є ймовірність, що після кінця поточного місяця, Київ може перейти з червої зони до жовтої, проте не варто розслаблятися. Адже, після свят не хочеться побачити приріст інфікованих коронавірусом, тому Максим Степанов закликає усіх продовжувати дотримуватися встановлених протиепідемічних правил, носити маски правильно, на носі та роті, мити руки та дизенфікувати. Не бувати у місцях скупчення людей та якщо святекувати, то виключно у вузькому сімейному колі. В свою чергу, усі церкви будуть максимально адаптовані для безпечного відвідування храмів вірянами. А саме: відстань між людьми не менше 1,5 метра; відвідувачі повинні бути у масці, яка щільно прилягає до ротової порожнини та носа, дезинфікувати руки; пошановувати церковні атрибути можна дотримуючить дистанції, без поцілунків та тактильностей; буде контролюватися кількість людей у храмі та зовні; освячування здійснюватиметься на вулиці.                                                                                                   
«Пам'ятайте, що Covid – атеїст, для нього немає свят, не дайте йому привід затьмарити світле Воскресіння Христове», – резюмував Степанов.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео