СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 14 березня 2021 року

9372 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 14 березня 2021 року
Слава Україні!
Протягом минулої доби 13 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації десять разів порушили режим припинення вогню.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «СХІД», поблизу населеного пункту ПІСКИ, російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції українських захисників з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.
Неподалік населеного пункту ВОДЯНЕ, що на Приазов’ї, окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. У цьому ж напрямку, застосувавши безпілотний літальний апарат типу «квадрокоптер», збройні формування Російської Федерації скинули над позиціями Об’єднаних сил два постріли ВОГ-17.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «ПІВНІЧ», поруч населеного пункту ПІВДЕННЕ, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, ручних та станкових протитанкових гранатометів.
На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь.
Бойових втрат серед українських воїнів немає.
Про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації на непідконтрольній території повідомляє також Українська сторона СЦКК.
Зокрема, російські найманці здійснили низку провокацій із застосуванням забороненого озброєння, метою яких було штучне загострення ситуації в районі населених пунктів ПІСКИ та ВОДЯНЕ, Донецької області, з подальшим безпідставним звинуваченням підрозділів Збройних Сил України в обстрілах цивільної інфраструктури околиць Донецька.
Так, напередодні чергового засідання Тристоронньої контактної групи найманці вдалися до фальсифікації та розповсюдження відверто неправдивих повідомлень для формування альтернативного порядку денного цього засідання. Для введення в оману населення тимчасово окупованих територій, окупанти і надалі тиражують фейки щодо силового сценарію вирішення конфлікту на Донбасі.
Наголошуємо, підрозділи Збройних Сил України неухильно дотримуються досягнутих домовленостей щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов'язань.
Від початку поточної доби, 14 березня, було зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню. Зокрема, поблизу населеного пункту ПІСКИ противник застосував ручні протитанкові та підствольні гранатомети, а також стрілецьку зброю.
Так, неподалік КАТЕРИНІВКИ, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь по нашим позиціям з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. А поруч з населеним пунктом ОПИТНЕ, окупанти обстріляли позиції наших захисників застосувавши підствольний гранатомет.
Бойових втрат серед українських захисників немає.
Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.
Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.
Слава Україні!
ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.
Минулої доби через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 645 осіб, на підконтрольну Україні територію прибули 576 осіб.
Через КПВВ «Новотроїцьке» на підконтрольну Україні територію прибула 1 особа.
Слава Україні!

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео