СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Підвищення тарифів на газ: як на це реагують українці?

Підвищення тарифів на газ: як на це реагують українці?
195431 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Житомирі люди провели протест через підвищення цін на газ. Як повідомляє «Житомир Info», місцеві жителі перекрили виїзд з автовокзалу. Аби припинити мітинг, до житомирян вийшов заступник міського голови Сергій Кондратюк і повідомив, що тарифи встановлює центральна влада. Тому до місцевої не повинно бути жодних претензій.

Півсотні жителів селища Велика Олександрівка, що знаходиться у Херсонській області, на годину перекрили рух трасою Берислав-Кривий Ріг. Вони безперервно ходили по пішохідному переході, вимагаючи зниження цін на газ. Про це повідомляє місцеве видання «Новий день».

Жителі Ямниці Івано-Франківської області перекрили автодорогу Івано-Франківськ-Львів. Проблема аналогічна – вимагання знизити тарифи на газ шляхом протесту.

Біля Одеської обласної державної адміністрації зібралося кілька десятків людей з плакатами, на одному з яких було написано «Стоп тарифний геноцид». Більше сотні одеситів підписалося під колективним зверненням з вимогою зменшити тарифи на комунальні послуги.

У Болграді, що знаходиться в Одеської області, декілька десятків людей перекрили дорогу на виїзді з міста. Місцеві жителі ходили туди-сюди по пішохідному переході, вимагаючи знизити ціну на газ.

У зв'язку з цими подіями, Голова Верховної ради України, Дмитро Разумков, провів 13 січня о 16:00 нараду за участю Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, де було запропоновано нову ціну на газ – 6,99 грн за кубічний метр, що на 30% менша за попередню.

Теги: газ, тарифи

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео