СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Шампанське тепер коштуватиме дорожче: Кабмін підвищив ціну на ігристе вино

Шампанське тепер коштуватиме дорожче: Кабмін підвищив ціну на ігристе вино
193937 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як повідомляє Мінекономіки, ціна на ігристі вина підвищена Кабміном на 20 гривень. За пляшку шампанського, розміром 0,7-0,75 літра, тепер доведеться заплатити 109 грн замість 89.
Таке рішення, як зазначає Уряд, є важливим кроком з імплементації дорожньої карти на рахунок розвитку національного виноробства та виноградарства. Воно підтримає українських виробників, підвищить якість продукції та дасть свої плоди у боротьбі з фальсифікатом.
Ігор Петрашко, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України говорить, що підвищення цін на ігристе вино є хорошим захистом внутрішнього ринку від зовнішньої експансії. Це рішення принесе користь усім: винороби стануть конкурентоспроможнішими, виноградарів чекає більший попит на їхню сировину, а українці отримають якісну продукцію.
За його словами, українські виробники знаходяться на межі закриття через втрату 40% ринку. Незначне підвищення ціни поповнить державний бюджет і допоможе підприємцям вийти з кризи, відкривши нові робочі місця.

Теги: шампанське

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео