СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Як вища освіта адаптувалась в умовах пандемії

Як вища освіта адаптувалась в умовах пандемії
53726 ПЕРЕГЛЯДІВ

В умовах пандемії криза вдарила по усіх сферам: здоров’я та медицина, економіка та найголовніше – система освіти вищих навчальних закладів.
Онлайн-навчання припиняє бути засобом живої комунікації та соціалізації особливо в тих сферах, де присутня суспільна активність.
Економічний спад завжди змінюється приростом, а вища освіта забезпечує цю належну підготовку та підготовку спеціалістів в розробках та інновацій та допомагає економіці звикати до нових умов вживання.


Вища освіта як окремий критерій в самостійності вийти з критичних умов не може змінюватись через меншу гнучкість, строгого планування та довготривале навчання, а також фінансування безпосередньо через студентів.


Під час пандемії країна розподілила фінансові статки на соціальний захист та медичну сферу, вища освіта наразі працює в «нефінансовому» режимі, адже зменшення зарплат та можливість платити за навчання призведе до скорочення академічної мобільності та зменшення іншомовних студентів.


Сфера освіти з роками постійно відновлювала свій стабільний функціонал, але наразі можливість повернення до повноцінного навчання виглядає нереальним.

Як розвиватиметься нова форма навчання в вищих установах?
• Нове планування навчального процесу;
• Змішана форма навчання, де практична частина відбуватиметься дистанційно, а теорему викладатимуть на онлайн-конференціях;
• Довіреність представників вузів своїм колегам в прийнятті важливих рішень


Як за цей час пристосувались міжнародні університети?
• З підрахунками студентів майже 5.5 мільйонів студентів відносяться до міжнародної категорії та зараз перебувають вдома;
• Віртуальне навчання та обміни між країнами, де студент вдома може навчатись в закладі, розташованих за тисячі кілометрів.


Чи вплинуло це на якість навчання?
Звісно. Зниження якості навчання насамперед стосується проведення екзаменів та захисту дипломів на дистанційній формі. Практична форма навчання потроху замінюється платформами з онлайн-курсами, на яких за минулий рік зареєструвалось більше тридцяти мільйонів користувачів, що майже вдвічі перевищує цифру за 2019 рік.


Які проблеми виникають з онлайн форматом навчання?
• Нестабільний зв’язок та інтернет. Особливо це стосується студентів, які проживають в маленьких містечках та селах, де мобільний зв’язок ловить погано або зовсім відсутній.
• Вибір потрібної платформи. Багато онлайн платформ не були готові до різкого тиску з боку дистанційного навчання та не вдосконалили практичність та стабільність на максимум. Кількість матеріалу не повинно бути занадто багато та важкими у самостійному засвоєнні.
• Присутність на конференціях. Більшість студентів ігнорують лекції та лише читають теоретичні матеріали. Викладачі просять вмикати відео та демонструвати присутність на занятті, щоб мотивувати студентів навчатися та адаптуватися до нових форматів.


Також в умовах пандемії в Україні більше не буде червоних дипломів, а в дипломах спеціаліста в графі «вищої освіти» вказуватимуть звичайний освітньо-кваліфікаційний рівень. Дизайн дипломів коригуватимуться згідно з європейським стандартом. Червоних дипломів не буде серед молодшого та звичайного бакалавра, магістра, доктора філософії та наук.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео