СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Приватні інвестори відбудують на Дніпропетровщині дві сучасні дороги

Приватні інвестори відбудують на Дніпропетровщині дві сучасні дороги
60301 ПЕРЕГЛЯДІВ

Харків-Дніпро-Запоріжжя та Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв потрапили до 6 ділянок доріг, які були відібрані для потенційних пілотних проєктів державно-приватного партнерства. Вони будуть передані в експлуатацію протягом наступних двох років, повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.


Дві дороги, що проходять Дніпропетровщиною, стануть частиною пілотного проєкту з державно-приватного партнерства в дорожній галузі. Як зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій, це «дороги в розстрочку», коли держава залучає приватні інвестиції у будівництво, а інвестор реалізує проєкт за свої гроші та після здачі дороги в експлуатацію отримує платежі від держави. При цьому інвестор відповідатиме за утримання зроблених ділянок магістралей протягом наступних 20-25 років.

«Новий проєкт передбачає і відновлення, і довгострокове технічне обслуговування доріг. А саме — капітальний ремонт покриття, розширення існуючих автошляхів, будівництво об’їздів, дворівневих розв’язок, облаштування освітлення, появу безпечних пішохідних переходів», — зазначають у ДніпроОДА.

Загалом держава планує залучити понад 9 млрд доларів приватних інвестицій для відновлення та обслуговування понад 4500 км доріг державного значення. Серед них: поточний і капітальний ремонти дороги Харків-Дніпро-Запоріжжя (M-29, M-04, M-18). Орієнтовний обсяг початкових інвестицій — 370 млн доларів. Та реконструкція, капремонт і будівництво нового об’їзду населеного пункту на дорозі Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв (M-04, H11). Орієнтовний обсяг початкових інвестицій — 290 млн доларів.



Теги: дороги,будівництво,державно-приватне партнерство, Дніпропетровщина

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео