СТУДЕНТ УКРАЇНИ

У день виборів поліція Дніпропетровщини отримала 450 повідомлень про порушення виборчого законодавства

У день виборів поліція Дніпропетровщини отримала 450 повідомлень про порушення виборчого законодавства
46262 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відкрито вісім кримінальних проваджень, складено 26 адміністративних протоколів. Виборці знищували бюлетені, виносили їх за межі приміщень для голосування, перешкоджали роботі виборчої комісії, повідомляє пресслужба ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області.

За день голосування в Україні поліцейські відкрили 159 кримінальних проваджень за фактами порушень під час виборів. Дніпропетровщина опинилася на третьому місці за кількістю заяв та повідомлень про порушення. Упродовж доби у Київській області їх зафіксовано 603, у місті Києві — 587, у Дніпропетровській області — 450.
Правоохоронці Дніпропетровщини склали 26 адміністративних протоколів та відкрили 8 кримінальних проваджень. За іншими фактами проводиться перевірка.

«Більшість протоколів складалися за ст. 212-23 КУпАП (пошкодження, приховування, знищення свого виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі або винесення його за межі приміщення для голосування), ст. 212-10 КУпАП (порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітації референдуму) та ст. 212-22 КУпАП (публічне розголошення виборцем, учасником референдуму результатів волевиявлення в приміщенні для голосування)», — повідомляють у поліції.

5 кримінальних проваджень були пов’язані з порушенням виборчого законодавства та 3 — опосередковано пов’язані виборами.

Серед порушень — перешкоджання здійсненню виборчого права, роботі виборчої комісії, фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, виборчої скриньки, підкуп виборців.

Теги: місцеві вибори,порушення,кримінальні провадження,бюлетені, Дніпропетровщина

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео