СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Поліція Донеччини вживає комплекс превентивних заходів для попередження резонансних правопорушень під час виборів – Олег Ягольник

173592 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про це повідомив помічник начальника ГУНП в Донецькій області сьогодні, 25 жовтня, під час спільного брифінгу з представниками Громадської мережі ОПОРА у Краматорську. Підполковник поліції розповів про задіяні сили поліції для проведення чесних виборів та зареєстровані правопорушення.
Участь у заході взяли помічник начальника поліції в Донецькій області Олег Ягольник та координаторка спостереження Громадської мережі ОПОРА за виборами в Донецькій області Ольга Боровська.
Помічник начальника поліції повідомив, що з початку виборчої процесу у Головному управління поліції розгорнуто Ситуаційний центр ГУНП в області та створено координаційну групу з працівників поліції, ДСНС, міграційної служби, військовослужбовців Нацгвардії України та прикордонників.
З початку виборчого процесу зареєстровано 840 подій, пов’язаних з порушеннями проведення виборчого процесу, за 67 фактами відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та складено 44 адмінпротоколи.
«Для забезпечення охорони публічного порядку та безпеки громадян сьогодні у день голосування залучено 5348 правоохоронців. Безпосередньо на виборчих дільницях несуть службу 2392 поліцейських», - повідомив Олег Ягольник.
Також у кожному територіальному підрозділі поліції області створено групи документування, організовано спільну роботу вибухотехнічних груп поліції та ДСНС. Стаціонарні та мобільні блокпости, контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють у посиленому режимі.
Станом на 18.00 поліцейські зареєстрували 258 повідомлення громадян, що стосувалися порушень виборчого законодавства. Відкрито 19 кримінальних проваджень та складено 9 адміністративних протоколів.
Здебільшого громадяни повідомляли про перешкоджання вільному здійсненню виборчого права та підкуп виборців.
«Поліція миттєво реагує на всі повідомлення, фіксує правопорушення та попереджає резонансні події, пов’язані з виборами», - повідомив поліцейський.
Також помічник керівника відзначив, що вперше вибори в Україні відбуваються під час дії карантинних заходів та звернув увагу на дотриманні маскового режиму, соціальної дистанції у приміщеннях і користуванні дезінфікуючими засобами.

Відділ комунікації поліції
Донецькій області

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео