СТУДЕНТ УКРАЇНИ

У торговельному центрі Дніпра рятували людей з «навчальної» пожежі

У торговельному центрі Дніпра рятували людей з «навчальної» пожежі
46231 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сирени пожежних автомобілів, поліції, швидкої та аварійної служби. А ще близько пів сотні ДСНС-ників. На світанку всі вони оточили один з найбільших торговельних центрів Дніпра, аби зберегти життя людей, що за легендою навчань потрапили у вогняну пастку.

За кілька хвилин після сигналу про загоряння, 9 спецмашин вже на місці.

«Це охоронець зателефонував, сказав, що стався спалах ескалатора всередині торговельного центру. Цю інформацію він передав на «101». І спільно наші диспетчери передали інформацію нам», — каже начальник чергової зміни Денис Міхєєв.

Навчання проходять у реальному часі. Тобто техніка та особовий склад п’яти пожежно-рятувальних частин з'їжджаються з місць своїх фактичних дислокацій. Лише мить і ДСНС-ники вриваються в задимлене приміщення.

«Пожежа виникла на першому поверсі. Пішло сильне задимлення на другий поверх. Таким чином, адміністрація і люди, які знаходилися всередині цього об’єкта залишилися відрізані від еваковиходів», — пояснює начальник оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС у Дніпропетровській області Олег Кушнірук/

Аби врятувати, людей необхідно зняти з горішніх поверхів. За допомогою двох автодрабин людей, які потрапили у пожежу починають евакуювати. З приміщення виводять і постраждалих, які застрягли на першому поверсі. І за справу беруться медики.

«Швидко надали допомогу, вивели на свіже повітря. Довели до карети ШМД», — каже учасник навчань Олександр Білоконь.

Щойно люди у безпеці, рятувальники гасять вогонь на місці займання.

«Спочатку повністю знеструмили будівлю, отримали допуск про відключення електроенергії. І після цього приступили до гасіння пожежі», — пояснює начальник чергової зміни Денис Міхєєв.

Рятувальники кажуть, реальні пожежі з численними жертвами в торговельних центрах щороку відбуваються по всьому світу. Тому, аби постійно бути готовими, навчання проводять регулярно. Умовний дніпровський інцидент на цей раз ліквідували за пів години.

Теги: рятувальники,навчання, Дніпро,торговельний центр,пожежа

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео