СТУДЕНТ УКРАЇНИ

В Instagram заробляють гроші: міф чи реальність?

 В Instagram заробляють гроші: міф чи реальність?
210282 ПЕРЕГЛЯДІВ

Instagram – популярна соціальна мережа, яка налічує 1 мільярд користувачів. Тобто на нашій планеті кожен сьомий має свій профіль. Не потрібно бути професіоналом, щоб створити собі сторінку, тож не є складністю розібратися з функціоналом. Багато хто приходить в Інстаграм, щоб заробляти. Існує безліч способів монетизувати свій профіль. Це може бути: надання послуг (консультації, наставництво і так далі); продаж товарів – можливо у вас є хобі й ви хочете створити свій особистий бренд на пошитті іграшок для дітей, або ви хочете перепродавати речі та створити свій особистий магазин спочатку он-лайн, а потім вийти в офлайн; можливо ви будете просто надихати людей і заробляти на колабораціях з відомими брендами та рекламі. Але, не всякий бізнесмен знає з чого починати. Ймовірно, багато хто чув коли-небудь слово «франшиза», але не кожен розуміє його значення. Цей напрям набирає все більше популярності в мережі Інстаграм. Франшиза (в перекладі з франц. «привілеї, право участі») – це робота під чужою торговельною маркою. Юридично франшиза означає оренда торговельної марки. Ви купуєте готову бізнес-ідею, яку потрібно реалізувати або матеріали для створення власної справи. Стандартний перелік того, що входить у франшизу такий: дизайн, ціна та якість, навчання та інструкція, ідея з наслідками, просування бізнесу з рекламою, стандарти обслуговування клієнтів. Для того, щоб почати заробляти через соціальну мережу необхідно оформити візуальну складову своєї бізнес сторінки. Розглянемо основні складові для тих, хто наважився вести бізнес он-лайн: 1) Придумайте ім’я аканту, яке зображає вашу діяльність чи вас самих; 2) підберіть чіткий аватар: ваше фото (не підходять віддалені плани або фото в повний ріст) або логотип фірми; 3) грамотно оформити шапку профілю, щоб заходячи людина зрозуміла про що профіль та в чому його унікальність, а також має бути спосіб зв’язку з вами; 4) заповніть збережені актуальні (їх ще називають хайлайтс або вічні сторіс); 5) підберіть кольорову гаму та продумайте оформлення для фото та відео. Великий плюс для тих, хто просуває свій бізнес в Інстаграм в тому, що завдяки фотографії ви можете не просто показати свій товар чи послугу, а показати це в дії, і користь від товару клієнтові.
Після того, як ви грамотно оформите свій профіль, гуру СММ рекомендують сформулювати свою унікальну торгову пропозицію. Конкурентний аналіз – один з інструментів маркетингових досліджень. Цим займаються цілі компанії – проводять аналіз реклами конкурентів, цінову політику, SEO-аналіз (як конкуренти розвивають свої сайти), будують діаграми й таблиці для порівняння численних критеріях. В Інстаграмі це не менш важливо і це можна зробити самостійно. За ключовими словами в пошуку можна знайти подібні сторінки та проаналізувати їх послуги, оформлення та почитати інформацію, яку вони публікують. Відмічайте те, що подобається підписникам, а що ні. Це дасть уявлення, що взагалі відбувається у вашій ніші та як далеко просунулись конкуренти. Такий спосіб аналізу дасть змогу виокремити свою особливість, яка буде вирізняти вас від інших. В Інстаграмі існує три види профілю: особистий, авторський та бізнес. Якщо сторінка створена для продажу товарів та послуг, то краще перейти на бізнес профіль. Такий статус дасть можливість бачити статистику під кожним постом і налаштувати рекламу для двох соціальних мереж, наприклад, ваші сторіс з’являтимуться й на сторінці Фейсбуку. У самому профілі з’явиться кнопка для зв’язку, а також можна вказати локацію.
Скільки можуть заробляти люди в Інстаграм?
Найбільш прибутковою є реклама. Саме вона допомагає блогерам заробити гроші або бартер. Бартер – це коли блогер погодився узяти рекламований ним товар замість грошей, але таких стає усе менше. Те, скільки ви будете заробляти залежить від підписаних на вас людей. Важливо, щоб ця аудиторія була активною на вашій сторінці, тобто писала коментарі, лайкала пости та писала в особисті повідомлення. Вважається, що блогерам з аудиторією у 20 тисяч платять 400 гривень за один пост, тим у кого 50 тисяч – 700 гривень, тим у кого 100 тисяч – 1500 гривень, тим у кого 200 тисяч – 2000 гривень. Тут мова йде про середньостатистичних блогерів. Тепер розберемо розцінки блогера зіркового місцевого масштабу. Такі блогери мають майже мільйон підписників та просять за публікацію від 1000 до 10000 гривень. Ті, хто відомий на рівні усієї країни просять за одну публікацію до 150000 гривень. Найбільше за публікацію отримують вітчизняні зірки, які за один пост отримають від 70000 гривень. За активну роботу в Інстаграмі відомим блогерам за місяць можуть заплатити від 20 до 40 тисяч гривень. Ці цифри є умовними, тому що залежать від частоти публікації реклам у своїй соціальній сторінці.
Для того, щоб бути в тренді потрібно знати термінологію в Інстаграмі. Розберемо декілька нових слів:
Інфлюенсер – блогер, який викликає величезну довірю у своєї аудиторії шляхом рекомендацій тільки перевірений та якісних брендів.
Анфлюенсер – блогер, який не викликає довіру, бо рекомендує усе підряд.
Фрілансер – вільно найманець, який сам шукає проекти, може одночасно працювати на декількох фірмах. Він виконує роботу без укладання довгострокового договору з роботодавцем.
СММ – дії, які направленні на просування бренду, товару в соціальних мережах. Зараз дуже популярна послуга якою користуються блогери, які не знають, як правильно розвивати блог або не мають на це часу.
Таргет – вид реклами в соціальній мережі, яка підбирає вашу цільову аудиторію
Цільова аудиторія – люди близькі за інтересами для яких створюється ваш контент.
Хейтер – людина, яка негативно ставиться до вас або вашого товару. Інколи, критика рейтерів не виправдана. Негативні коментарі можуть писати з фейкових сторінок.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео