СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Sotheby`s продає картину Бенксі, стартова ціна - 3,8$ млн.

Sotheby`s продає картину Бенксі, стартова ціна - 3,8$ млн.
185479 ПЕРЕГЛЯДІВ

21 жовтня аукціонний будинок Sotheby's виставить картину Бенксі Show Me the Monet («Покажіть мені Моне»). Її оцінюють в суму від 3,8 до 6,4 мільйонів доларів

Ця картина - переосмислення класичної роботи «Ставок з лататтям» засновника імпресіонізму Клода Моне. Бенксі доповнив ідилічне полотно французького творця візками з супермаркету і дорожніми конусами - так він розкритикував суспільство споживання і недбале ставлення людини до природи.

Show Me the Monet - одна з 22 робіт, створених Бенксі для лондонської виставки «Нафта: Галерея перероблених шедеврів, вандалізму і шкідників». У тій експозиції також «взяли участь» 200 живих чорних щурів. Бізнес по сусідству з виставкою скаржився на їх присутність в санітарні служби, але ті не знайшли ніяких порушень і причин для закриття.

Найдорожчою картиною Бенксі поки залишається Devolved Parliament («Перехідний парламент») із зображенням шимпанзе в ролі членів британської Палати громад - її Sotheby's продали за 12,1 мільйона доларів. Оціночна вартість картини становила близько 2,5 мільйонів доларів, а торги за неї тривали 13 хвилин.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео