СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Підвищення заробітної плати медичним працівникам

Підвищення заробітної плати медичним працівникам
24769 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я і виділив кошти на підвищення заробітної плати медичних працівників з 1 вересня 2020 року. Підвищення відбудеться як для лікарів, так і для середнього та молодшого медичного персоналу.
За словами очільника відомства, кошти спрямовуватимуться: до закладів охорони здоров’я, що належать до сфери управління МОЗ, через МОЗ; а також до закладів охорони здоров’я комунальної власності через НСЗУ (так званий мотиваційний пакет) або структурні підрозділи з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій.
Комітет Верховної ради з питань бюджету погодив підвищення зарплат медичним працівникам з вересня 2020 року.
"З вересня 2020 року на медиків чекає підвищення зарплати. На нові доплати до окладу працівників із Фонду СOVID-19 виділять 6 мільярдів гривень. Бюджетний комітет погодив сьогодні таке рішення на своєму засіданні", - вказано у повідомленні.
Було вказано, що у вересні - грудні 2020 року лікарі, незалежно від посад, отримають доплату розміром 70% від посадового окладу, тобто 3561 гривню на місяць. фахівці з базовою вищою та неповною вищою медичною освітою, отримають доплату розміром 50%, тобто щомісячна доплата (2361 гривня). Молодший медперсонал - 25% мінімальної заробітної плати, тобто щомісячна доплата - 1181 гривня.
Про це повідомляє пресслужба партії "Слуга народу».

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,МОЗ,медики
Автор: News Ukraine

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео