СТУДЕНТ УКРАЇНИ

У Слов’янську поліцейські провели ексгумацію тіл загиблих під час бойових дій 2014 року

63424 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час досудового розслідування за фактом загибелі громадян внаслідок збройного конфлікту поліція виявила поховання з невпізнаними тілами. З метою ідентифікації загиблих зразки ДНК будуть спрямовані на експертизу до Києва. Поліцейські Донеччини проводять ретельну роботу, щоб допомогти людям дізнатися долю своїх безвісно зниклих рідних.
Місце поховання знаходилось на території кладовища у м. Слов’янську. Ексгумацію організовано слідчим відділом Слов’янського відділу поліції за участю слідчих-криміналістів та оперативників карного розшуку Головного управління Нацполіції в Донецькій області із залученням групи транспортування та пошуку загиблих військовослужбовців «Евакуація 200» Збройних Сил України. На розкопках були присутні незалежні експерти з судової медицини від Міжнародного комітету Червоного Хреста.
Більшість інформації щодо ексгумації становить тайну слідства. Попередньо відомо, що останки належать людям, які загинули під час окупації Слов’янська в 2014 році.
У загиблих взято біологічні зразки для проведення молекулярно-генетичних експертиз із можливістю у подальшому встановити їх особи. Відповідні зразки будуть спрямовані до Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Це дасть змогу полегшити страждання людей, рідні яких зникли безвісти та які шість років живуть у невідомості.
Процедура тривала два дні та відбувалася за міжнародними стандартами. Правоохоронці використовували сучасні методи вилучення і транспортування тіл, щоб забезпечити збереження біозразків та речових доказів.
Захід проведено у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом загибелі громадян під час збройного конфлікту (п.1 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України). Досудове розслідування триває.
Це вже не перша ексгумація, яка допомогла встановити долю безвісно зниклих та забезпечити ефективне розслідування обставин їхньої загибелі. Так, поліцейські встановили бойовиків, які розстріляли у Слов’янську чотирьох мирних жителів.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео