СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Арутюнян Еміль Карленович: допомога дитячим лікарням, особливо у кризовий період – пріоритетний напрям для меценатів

Арутюнян Еміль Карленович: допомога дитячим лікарням, особливо у кризовий період – пріоритетний напрям для меценатів
41056 ПЕРЕГЛЯДІВ

Еміль Арутюнян – один з найбільш активних і відомих дніпровських меценатів, який надає допомогу всім, хто її потребує. Однак зі зрозумілих причин діти перебувають у пріоритеті, особливо юні дніпряни, які мають важкі хвороби. Серед найбільш важливих маленьких підопічних – діти, що мають онкологічні захворювання. Їхнє лікування дуже важке і вимагає чималих коштів. Разом з Міжнародним Благодійним Фондом «Солідарність», особисто його президентом Олександром Петровським та іншими меценатами Еміль Карленович взяв на себе місію з допомоги обласній дитячій лікарні.

Арутюнян Еміль Карленович: Аутологічна трансплантація – за рахунок меценатів


Одна з важливих складових лікування онкологічних хвороб для більшості хворих – аутологічна трансплантація, яка передбачає пересадку кісткового мозку. Ця складна, але важлива процедура допомагає ефективніше побороти страшну хворобу. У тому числі трансплантацію застосовують для лікування найменших пацієнтів, організм яких є слабшим і більш уразливим до агресивної хіміотерапевтичної дії. Подібна медична практика використовується у всіх розвинутих країнах світу, оскільки вона здатна вдвічі підвищити ефективність лікування та шанси на виживання людини.
Процедуру трансплантації кісткового мозку готові проводити висококласні спеціалісти Обласної дитячої клінічної лікарні. Як розповіли самі лікарі лікарні, протягом останніх двох років вони активно працюють над розробкою та реалізацією процесу високодозної хіміотерапії з підтримкою стволових клітин. Однак для масового застосування цих методів необхідні чималі фінансові кошти. Матеріальної допомоги потребують у першу чергу для медикаментозної підтримки, а також підготовки та певного оснащення приміщень для проведення процедур.
Меценати та волонтери вже допомогли підготувати один блок лікарні для проведення аутологічної трансплантації. Саме у цих приміщень будуть оперувати дітей за новітніми методиками та готувати їх до складних процедур. Окрім підприємця Еміля Карленовича Арутюняна, значну фінансову допомогу надали Олександр Петровський та Міжнародний Благодійний Фонд «Солідарність», друг Фонду, відомий український меценат Володимир Яценко.
Саме завдяки цим небайдужим людям Обласна клінічна лікарня отримала спеціальне обладнання: ламінарну шафу для безпечної підготовки і змішування препаратів для хіміотерапії, сорбційне крісло, сканер вен, апаратуру для бактеріологічної лабораторії, пересувний хімічний світильник.
Лікарі дуже вдячні помічника. Адже тепер діти, що мають цю важку хворобу, можуть проходити повноцінне лікування у Дніпрі, тоді як раніше їм доводилося їздити до Києва у Національний Інститут Раку.

Арутюнян Еміль Карленович: комплексна допомога дітям – важлива мета благодійності


Окрім сприяння у лікуванні дітей, хворих на рак, Еміль Арутюнян регулярно займається допомогою маленьким українцям, що залишилися без опіки батьків або мають індивідуальні особливості фізичного та психічного розвитку. Друга категорія дітей – це переважна більшість вихованців Дніпровського будинку-інтернату для дітей з особливими потребами. Він тут разом з Олександром Володимировичем Петровським – частий гість. Ці діти потребують не лише подарунків та фінансового сприяння, яке їм надають меценати, але також звичайної уваги. Благодійники з задоволенням влаштовують для вихованців інтернату свята, у яких самі активно беруть участь.
Підопічні інтернату для дітей з обмеженими можливостями також регулярно слухають цікаві лекції та відвідують соціально корисні уроки, для проведення яких запрошують спеціалістів з різних галузей.

Розуміючи важливість цієї роботи Арутюнян Еміль Карленович та його однодумці планують розширювати свою благодійну активність.

 

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео