СТУДЕНТ УКРАЇНИ

До уваги бізнесу! З 1 жовтня поновлюється відповідальність за незастосування РРО

366951 ПЕРЕГЛЯДІВ

Головне управління ДПС у Черкаській області нагадує: з 01 першого жовтня цього року відновлюється відповідальність за порушення вимог Закону України № 265 "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".

Підстава цьому –  Закон України № 3219-IX, який набув чинності 1 серпня. Цей закон відновив положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Важливо пам’ятати: Закон № 3219 не впроваджує нових норм. Він лише поновлює режим оподаткування, що діяв до початку війни. Більше того, в межах законодавства відповідальність за порушення норм – пом’якшена, відповідно розміри штрафних санкцій для суб’єктів господарювання зменшились. Натомість суб’єкти господарювання зобов’язані застосовувати класичні чи програмні реєстратори розрахункових операцій, якщо вони здійснюють свою господарську діяльність у готівковій формі або через POS-термінали.

Про це та більше розповідає у відео в.о. начальника ГУ ДПС у Черкаській області Володимир Жаврід.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео