СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Репродуктолог Київ: У яких випадках допомагає презерватив

Репродуктолог Київ: У яких випадках допомагає презерватив
188955 ПЕРЕГЛЯДІВ

Презервативи належать до бар'єрного виду контрацепції. Крім всіх відомих чоловічих презервативів також існують і жіночі. Але принцип дії обох однаковий. ⠀  

Великою перевагою для цього контрацептиву є те, що це єдиний спосіб захистити себе під час статевого акту від ВІЛ та більшої частини захворювань, що передаються статевим шляхом (ЗПСШ). ⠀ 

Докладніше зупинимося на кожній гідності цього способу контрацепції. 

Презерватив vs вагітність ⠀  

Все дуже просто. При правильному застосуванні сперматозоїди залишаються всередині презервативу, що виключає зачаття. ⠀  

Презерватив vs ВІЛ. ⠀  

Багато хто стверджує, що вірус цього небезпечного захворювання настільки малий, що може проскочити через пори презервативу та призвести до зараження. Хочу розвіяти всі чутки з цього приводу. Насправді латекс, з якого виготовляють презервативи, складається з шарів так званих глобул, "кульок", які щільно прилягають один до одного. Так, між ними є простір, але таких шарів у латексі досить багато. Іншими словами, структура цього матеріалу багатошарова, тому ніякі мікроскопічні віруси пройти крізь нього не можуть. 

Презерватив vs ЗПСШ. ⠀ 

Презерватив може захистити вас, але не від усіх хвороб. Річ у тім, що він покриває тільки статевий член і сечівник у чоловіків і не дає доступу до піхви і внутрішніх органів жінки. Відповідно він може захистити від зараження трихомоніазом, хламідіозом та гонореєю та інших збудників, які "мешкають" у цих місцях, а також від вірусів гепатиту. Але, наприклад, сифіліс передається не тільки статевим шляхом, але і контактним, оскільки джерело інфекції може бути не тільки на статевих органах. Також латекс не врятує від педикульозу або банальної корости. Контагіозний молюск, вірус папіломи людини та генітальний герпес - у випадках цих захворювань контрацептив теж малоефективний. 

Тим не більш, це єдиний спосіб захистити себе від багатьох захворювань, які передаються статевим шляхом і небажаної вагітності (ефективний в 99% випадків). Головне дотримуватися правила використання і зберігання контрацептива, щоб не порушувати цілісність упаковування, берегти якомога далі від впливу високих та низьких температур. 

У продажі багато контрацептивів виготовлених з неякісного латексу, який просто не справляється зі своїми основними функціями. Отже, купляйте контрацептиви тільки в аптеках, які відповідають за якість свої товарів. І звичайно звертайте увагу на дату придатності. Бережіть себе та поважайте свою половинку. 

Теги: Репродуктологія Київ

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео