СТУДЕНТ УКРАЇНИ

31 МЛН ЄВРО ВІД ЄС НА ЗМІЦНЕННЯ ОБОРОНОЗДАТНОСТІ УКРАЇНИ

31 МЛН ЄВРО ВІД ЄС НА ЗМІЦНЕННЯ ОБОРОНОЗДАТНОСТІ УКРАЇНИ
143839 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомив про схвалене Радою ЄС рішення, щодо надання фінансової допомоги Україні у розмірі 31 млн євро. Кошти повинні бути залучені на зміцнення обороноздатності нашої держави. Таку інформацію міністр опублікував на своїй сторінці в Twitter.

Згідно з даними наданими Радою Європейського Союзу, кошти надаються на наступні потреби:

·       медичні потреби військових, (включаючи польові госпіталі);

·       заходи з розмінування, мобільності, логістики та кібербезпеки;

·       розвиток потенціалу Збройних Сил України у сфері медицини;

·       покращення інженерних можливостей.

Надана фінансова допомога проводиться у рамках новітнього Європейського фонду миру. Створення фонду відбулося 22 березня 2021 року в Брюсселі. Таке рішення було ухвалене міністрами закордонних справ.

Завдяки новоствореному фонду, фінансування в підтримку миру відбудеться для наступних країн: Україна, Грузія, Молдова та Малі. Раніше, також повідомляли про підтримку Боснії, Герцеговини та Африканського Союзу. В період з 2021 по 2027 Рада ЄС планує виділити п’ять мільярдів євро на створений проєкт.

В Раді Європейського Союзу зазначили: «Кінцевою метою EPF буде посилити здатність ЄС запобігати конфліктам, підтримувати мир і посилити міжнародну стабільність і безпеку»

Досягати поставленої цілі планують шляхом підтримки миротворчих зусиль країн-партнерів та посилюючи спроможність збройних сил забезпечувати мир і безпеку на державній території.

Головною підтримкою стане надання товарів оборонного призначення, а також забезпечення озброєння.

 

 

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео