СТУДЕНТ УКРАЇНИ

СОТ готує міністерську декларацію з торгівлі та гендерних питань

СОТ готує міністерську декларацію з торгівлі та гендерних питань
351250 ПЕРЕГЛЯДІВ

Світова організація торгівлі (СОТ) щойно опублікувала текст проекту міністерської декларації з просування ґендерної рівності та розширення економічних можливостей жінок у торгівлі. Це визначає курс на прийняття Декларації членами СОТ під час Дванадцятої міністерської конференції СОТ (MC12), яка розпочнеться наприкінці цього місяця.

Очікується, що основні положення Декларації не зміняться, хоча деякі формулювання можуть бути скориговані протягом кількох днів між нинішнім засіданням та MC12. Наприклад, делегація Нігерії, підтверджуючи прихильність країни до принципів торгівлі та гендерної рівності та розширення економічних прав і можливостей жінок, попросила додати до поточного проекту пропозицію, щоб чітко вказати, що Декларація застосовується до особливого стану жінок у країнах, що розвиваються.

 

Проект Декларації був підготовлений групою "Друзі гендеру", що складається з 19 членів СОТ, чотирьох міжнародних організацій та Секретаріату Світової організації торгівлі. Група була відкрита для всіх, але більшість учасників представляли країни глобальної Півночі.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео