СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Міжнародний кримінальний суд проведе розслідування тортур проти населення у Венесуелі

Міжнародний кримінальний суд проведе розслідування тортур проти населення у Венесуелі
3042 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міжнародний кримінальний суд розпочинає офіційне розслідування звинувачень у тортурах і позасудових стратах, скоєних венесуельськими силами безпеки під час правління президента Ніколаса Мадуро, що є першим випадком, коли країна Латинської Америки піддається перевірці з боку міжнародного суду щодо можливих злочинів проти людяності.

Про початок розслідування було оголошено головним прокурором МКС Каримом Ханом після закінчення триденної поїздки до Каракасу.

Стоячи поряд з Мадуро, Хан сказав, що він знає про політичні "лінії розлому" та "геополітичні розбіжності", які існують у Венесуелі. Але він сказав, що його завдання – відстоювати принципи законності та верховенства права, а не зводити рахунки.

"Я прошу всіх зараз, коли ми переходимо на новий етап, дати моєму офісу простір для виконання своєї роботи", - сказав він. "Я негативно ставитимуся до будь-яких спроб політизувати незалежну роботу мого офісу".

 

Хоча Хан не описав масштаби розслідування Міжнародного кримінального суду, воно слідує за тривалим попереднім розслідуванням, розпочатим у лютому 2018 року - пізніше його підтримали Канада і п'ять латиноамериканських урядів, що виступають проти Мадуро, - яке було присвячене звинуваченням у надмірному застосуванні сили, довільних затриманнях під час придушення антиурядових протестів у 2017 році.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео