СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Кувейт висилає посла Лівана з країни через дипломатичний конфлікт

Кувейт висилає посла Лівана з країни через дипломатичний конфлікт
218401 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кувейт дав послу Лівану 48 годин на те, щоб залишити емірат у суботу, через день після того, як Саудівська Аравія зробила аналогічний крок через коментарі міністра про війну в Ємені.

Дипломатична суперечка, внаслідок якої Бахрейн також вислав ліванського посла, завдав ще одного удару по Лівану, який і так перебуває в епіцентрі найважчої політичної та економічної кризи.

"Кувейт... просить ліванського посла залишити країну протягом 48 годин", - йдеться у короткій заяві міністерства закордонних справ Кувейту, переданій державним інформаційним агентством KUNA у суботу.

Суперечка загострилася у п'ятницю після показу цього тижня інтерв'ю, в якому міністр інформації Лівану Джордж Кордахі критикував війну в Ємені.

У своєму виступі, записаному в серпні, але показаному в понеділок, Кордахі назвав семирічну війну в країні Аравійського півострова "некорисною" і сказав, що "настав час її закінчити".

Кордахі сказав, що єменські повстанці «хуті» захищали себе... від зовнішньої агресії", додавши, що "будинки, села, похорони та весілля зазнають бомбардувань" з боку коаліції під керівництвом Саудівської Аравії.

 

Хуті підтримуються регіональним суперником Саудівської Аравії - Іраном, який також має значний вплив у Лівані завдяки своїй сильній підтримці потужного руху шиїтів Хезболла.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео