СТУДЕНТ УКРАЇНИ

13 тисяч жителів Полтавщини, Сумщини та Чернігівщини не мають права сідати за кермо

13 тисяч жителів Полтавщини, Сумщини та Чернігівщини не мають права сідати за кермо
52713 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мабуть, вже не має серед батьків-аліментників тих, хто б не знав або навіть не відчув на собі примусові заходи, які застосовують до боржників державні виконавці.

Заборгованість зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 4 місяці (або 3 місяці для батьків тяжко хворих дітей), є реальним приводом для занесення даних неплатника до Єдиного реєстру боржників (https://erb.minjust.gov.ua/), арешту його майна та банківських рахунків, а також для обмеження особи у правах. Фахівці юстиції вмотивованими постановами позбавляють несумлінних батьків можливості вільно подорожувати за кордоном, керувати транспортними засобами, полювати та користуватися зброєю.

Наразі державні виконавці Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) за неналежне виконання батьківського обов’язку вже позбавили права керувати транспортними засобами понад 13 тисяч боржників, зокрема на Полтавщині така санкція була застосована до майже 6 тисяч неплатників, на Сумщині – до 3,5 тисяч та до 4 тисяч мешканців Чернігівщини.

Варто зазначити, що обмеження у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами через певні обставини має виключення. Цей важіль впливу не застосовують у разі:
1. Встановлення такого обмеження позбавляє боржника основного законного джерела засобів для існування.
2. Використання боржником транспортного засобу у зв’язку з інвалідністю чи перебуванням на утриманні боржника особи з інвалідністю І, ІІ групи, визнаної в установленому порядку або дитини з інвалідністю.
3. Проходження боржником строкової військової служби, військової служби за призовом осіб офіцерського складу, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, або якщо боржник проходить військову службу та виконує бойові завдання військової служби у бойовій обстановці чи в районі проведення антитерористичної операції.
4. Розстрочення або відстрочення сплати заборгованості за аліментами у порядку, встановленому законом.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео