СТУДЕНТ УКРАЇНИ

На Донеччині викрито схему ухилення від сплати податків на суму понад 9 млн грн

На Донеччині викрито схему ухилення від сплати податків на суму понад 9 млн грн
21201 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито підприємство реального сектору економіки, яке ухилялося від сплати податків у особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 212 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2018-2020 років службові особи підрядної організації, працюючої у сфері надання транспортних послуг, з метою ухилення від сплати податків та незаконного формування податкового кредиту з ПДВ, відобразили у бухгалтерському та податковому обліках підприємства неіснуючі фінансово-господарські операції щодо надання вказаних послуг суб’єктами господарської діяльності з ознаками фіктивності.

Вказані незаконні дії призвели до ненадходження до державного бюджету понад 9 млн грн податків.

За результатом проведення санкціонованих слідчим суддею обшуків в офісних приміщеннях підприємства, вилучено документи первинного бухгалтерського обліку та чорнові записи, які підтверджують проведення неіснуючих фінансово-господарських операцій.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ГУ ДФС у Донецькій області, оперативний супровід – управлінням боротьби з фінансовими злочинами.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео