СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Що робити з небажанням дітей читати?

Що робити з небажанням дітей читати?
188225 ПЕРЕГЛЯДІВ

Раніше були такі часи, що книга здавалася однією із найбільших розваг для дітей. Після появи у житті людства гаджетів все змінилося. Дітям цікавіше проводити час у соціальній мережі чи за улюбленою комп’ютерною грою, аніж пізнавати світ через книгу.
Школярам зараз важко прожити день без телефонів чи ноутбуків. Багато хто з них не отримував б таких високих оцінок, якби не портативні гаджети, адже інтернет знає все. Здавалося б, ці технології мають допомагати нам, проте несуть вони, все-таки, більше негативу, ніж позитиву. Через них з нашого життя повільно вибуває такий застарілий “гаджет” зі знаннями – книга.
Читають їх хоча б один раз на тиждень своїм дітям лише 20% батьків. Сумно, що так мало, бо це показовий приклад для маленьких чомусиків. “Залипання” батьків у гаджетах не дасть позитивного впливу на їхніх дітей. Вони будуть сприймати це як норму і теж вподобають собі таке проведення часу.
У ранньому віці багато хто не любить читати через примусовий тон цієї літератури, до прикладу, шкільної. Коли людина стає дорослою, то потреба у саморозвитку і книжках сама приходить до неї.
Не треба змушувати дітей читати, їх потрібно зацікавити. Це не лише стосується про книгу, а й про більшість галузей життя. Є такий тип людей, котрих змусити щось ну неможливо! Це не те, що не буде приносити задоволення, а й буде нервувати їх і надокучати їм. Книжки мають бути схожими із захопленнями дитини, її поглядами на життя та її смаками. Якщо хлопчик або дівчинка любить всім серцем футбол – то читайте з ним про цю спортивну гру. Цікаві факти допоможуть здобути увагу дитини і внести у її життя цей паперовий колодязь знань на постійній основі.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео