СТУДЕНТ УКРАЇНИ

З 22 травня буде дозволено роботу дитячих садків та громадського транспорту

З 22 травня буде дозволено роботу дитячих садків та громадського транспорту
175390 ПЕРЕГЛЯДІВ

Початок другого етапу помякшення карантину можливий вже наступного тижня і буде розглядатися на найближчому засіданні парламенту. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоровя Максим Степанов.

МОЗом розроблений детальний план виходу з карантину, який поділено на 4 етапи, кожному з яких відповідають певні критерії і відповідні пом'якшення. Ці етапи буде рекомендовано на центральному рівні, але запроваджуватимуться вони на обласному рівні. Все етапи розраховані на 10 днів. Перший розпочався 11 травня, початок другого етапу можливий вже з 22 травня, якщо буде зберігатися помірна статистика захворюваності.

На другому етапі очікуються такі пом’якшення: дозвіл на проведення спортивних змагань без глядачів, відкриття готелів (без ресторанів, хостели теж не працюватимуть), проведення ЗНО, запуск громадського транспорту, відкриття дошкільних закладів.

За словами міністра охорони здоров`я, аби перейти до наступного етапу, до уваги беруться певні критерії: кількість нових випадків за тиждень на 100 тисяч населення, завантаженість ліжок у лікарнях не більше 50% хворими на коронавірус. До того ж, кількість випадків за останній тиждень до попереднього тижня — коефіцієнт має бути в межах 0,9-1. А кількість тестувань на 100 тисяч населення за тиждень має бути на рівні 15.

У міністерстві наголошують, що всі пом’якшення можливі тільки при суворому дотриманні епідеміологічних правил безпеки: маскового режиму, соціальної дистанції, дезінфекції.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео