СТУДЕНТ УКРАЇНИ

“Обережно, вас малюють!”: у Дніпрі відкрилась унікальна виставка скетчингу

“Обережно, вас малюють!”: у Дніпрі відкрилась унікальна виставка скетчингу
61686 ПЕРЕГЛЯДІВ

Скетчинг - техніка швидкого малюнка набирає шаленої популярності у всьому світі. Не відстають від світового мистецького буму й дніпряни.

Схопити момент - і зафіксувати його на папері. Швидка техніка малюнка скетчинг  набула популярності у світі. Завдяки тому, що для творчості треба зовсім небагато - блокнот, олівець чи ручка. 

Виставку “Ті, що малюють стрімголов”  організатори поєднали з майстер-класом. Щоб гості не просто роздивлялися роботи 14 авторів, а й самі спробували себе у ролі художників. Учасникам запропонували зобразити плоди граната не більше ніж за півгодини. 

В живописі, наприклад, або в академічному малюнку треба витрачати час на обдумування.  На те, як виставити полотно. А коли людина зациклюється на тому, що потрібно все побудувати правильно, то й настрій дуже часто губиться. І виходить доволі нудний результат. А саме швидкісне малювання допомагає передати емоції”, - розповідає графічна дизайнерка Єлизавета Соколова, яка вела майстер-клас.

Одна з авторок робіт, Марія Учитель, каже: без маркерів та альбому вже два роки поспіль на вулицю не виходить. Малює скрізь - на прогулянках, фестивалях, музичних тусовках, у громадському транспорті.

Люблю малювати в місцях для цього абсолютно неприйнятних. На темному папері, наприклад, під час рок- чи реп-концертів. Де може бути кольорове або погане освітлення. Тоді малюнки виглядають особливо незвичайно”, - пояснює вона. 

Познайомити дніпрян із швидкісним малюванням, від якого шаленіє вже десяток років весь світ, вирішила скетчерка Тетяна Адаменко. Лікарка за професією відкрила для себе скетчинг у …декреті. 

“Скетчинг - ідеальний спосіб відволіктися, для того, хто зайнятий. А ще для тих, хто подорожує. Тому що навіть сама “крива” замальовка збереже набагато більше спогадів і передасть атмосферу набагато краще, ніж найсучасніша фотографія”, - розповідає Тетяна. 

Подивитися скетчерське мистецтво запрошують всіх дніпрян і гостей міста протягом грудня. Виставка проходить в Універсальній науковій бібліотеці. 

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео