СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Тепло, якого немає, за шалені гроші

Тепло, якого немає, за шалені гроші
175428 ПЕРЕГЛЯДІВ

Придніпровська ТЕС більше не грітиме Лівий берег, так вирішили на сесії Дніпровської міськради. Тоді, міський голова запевняв, тарифи не збільшуватимуть. Проте згодом з’ясувалось, людям таки доведеться платити більше. Бо замість дешевого палива Придніпровської ТЕС, Лівобережжя грітимуть дорогим газом від КП “Теплоенерго”. 

Євдокія Драненко живе в Індустріальному районі майже пів століття. Спочатку тепло в квартиру постачала котельня, та 30 років тому опалення почала йти від ТЕС. Дніпрянка пригадує: 

“Коли подавала котельня, у нас в квартирах було дуже холодно. Перейшли на ТЕС — у нас була і гаряча вода, і тепло в будинку”.

Крім того, це тепло було значно дешевшим. Тариф від ТЕС — 850 грн за Гкал. Після перепідключення на опалення від КП “Теплоенерго” сплачувати доведеться 1500 грн/Гкал. 

“Придніпровська ТЕС дає воду, яка охолоджує реактор. Це — технічна вода. Або вони будуть проганяти її по нашим трубам, або зливати в Дніпро. І тому вона вартує, грубо кажучи, копійки”, — розповів депутат дніпровської міськради Олександр Купрієнко.

Чому депутати взагалі вирішили переключити мешканців Лівобережжя, ніхто не пояснює. На комісії житлово-комунального господарства у Дніпровській міськраді не було жодної відповідальної особи з профільних департаментів або принаймні того, хто міг би пояснити різницю між старим та новим тарифом.  

Голова комісії, депутат міськради Руслан Вишневецький, був не готовий обговорювати вартість тепла та ситуацію взагалі. Пообіцяв знайти відповідальних та скликати комісію знову найближчим понеділком.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео