СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Мешканці Мануйлівського проспекту у Дніпрі ніяк не можуть зігрітися

Мешканці Мануйлівського проспекту у Дніпрі ніяк не можуть зігрітися
90001 ПЕРЕГЛЯДІВ

Після переходу з Придніпровської ГРЕС  на КП “Теплоенерго” перше тепло в багатоповерхівках тут з`явилося лише 13 листопада. Люди твердять, що комунальники робили все поспіхом, тож, “наплодили” інших проблем.

Відкрили подачу, відкрили обратку і пішли. Заповітрили нам всю систему і тепер ми страждаємо”, - скаржиться мешканка будинку №15 Світлана Кончакова.

Люди щодня викликають аварійку, та намагається спустити повітря в системі, але нічого не допомагає.

Я щороку спускаю повітря, раніше це допомагало, а тепер труби холодні і торохтять, наче там каміння всередині”, - говорить Костянтин Орлов з 13-го будинку на пр. Мануйлівському.

Радіатор наполовину порожній, тут пару теплих секцій, а далі - холодні. У мене мала дитина, тому доводиться вмикати електрообігрівачі. Ви уявляєте, які рахунки я отримаю?” - продовжує мешканка того ж будинку Анна Алексієнко.

Обслуговує будинок комунальне підприємство “Житлове господарство Самарського району”. Там пояснюють: ситуація незабаром виправиться, і знов благають людей потерпіти.

Ця проблема виникла зі зміною постачальника, необхідні деякі зміни у самій системі зробити. Ми це зробимо, буде все гарно, буде все у них робити”, - обіцяє директор КП “Житлове господарство Самарського району” Сергій Файфер.

Та тепло - не єдине, за що нарікають на комунальників люди. У підвалах каналізація сочиться крізь заіржавілі труби і заливає підлогу.

Якщо прорве — буде катастрофа, навпроти стоїть лічильник на опалення”, - коментує Анна Алексієнко.

У підвал першого під`їзду 13-го будинку спуститися неможливо — сходи давно обвалилися. Там каналізації по коліно, а інколи й вище.

Головна проблема - це забита дворова каналізація, яка призводить до того, що всі ці фекалії йдуть до будинків”, - пояснює причини проблеми Сергій Файфер.

І, у свою чергу, винуватить жильців. Ті, каже, заборгували підприємству квартплату. 13-й будинок винен комунальникам 150 тис грн, а 15-й — 90 тис. грн. Тож, якщо розрахуються, директор КП, наступного року каналізаційні труби частково замінять.

Нагадаємо, ще раніше ми повідомляли про те, що Придніпровська ТЕС більше не грітиме Лівий берег, так вирішили на сесії Дніпровської міськради.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео