СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Науковки Полтавського педуніверситету взяли участь в Intercultural Staff Training у межах програми ERASMUS+ (KА1)

Науковки Полтавського педуніверситету взяли участь в Intercultural Staff Training у межах програми ERASMUS+ (KА1)
294805 ПЕРЕГЛЯДІВ

Доцентки  Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка  Оксана Рудич (кафедра англійської та німецької філології) та Ольга Палеха (кафедра початкової освіти) взяли участь в Intercultural Staff Training у межах програми ERASMUS+ (KА1).

Участь у програмі міжнародної мобільності є важливим вектором Інтернаціоналізації університету, який підтримує ректорка університету Марина Гриньова і відділ інноваційної діяльності та міжнародних зв’язків.

Низку цікавих семінарів та майстер-класів для учасників з різних країн світу (Франції, Нідерландів, Бельгії, Швейцарії, Фінляндії, Ірландії, Німеччини, Угорщини та України) організувати та провели співробітники факультету психології та педагогіки одного з найбільших університетів Європи – Університету Лоранда Етваша  (ELTE University, Budapest, Hungary).

Учасники долучилися до опрацювання актуальних питань: концепт поняття «культура», міжкультурні конфлікти та шляхи їхнього вирішення, гендерні стереотипи та ролі у сучасному європейському суспільстві, міжкультурні виклики сьогодення, соціальна чутливість, участь у  програмах ERASMUS як опція культурного збагачення та налагодження продуктивного міжкультурного діалогу.

Науковці також зустрілись з представниками єврейської спільноти Haver Foundation та громадського об’єднання Menedek, учасники якого дбають про всебічну допомогу мігрантам та біженцям (зокрема українським).

Освітянки з ПНПУ також відвідали факультет Початкової і дошкільної освіти, де разом із професорками Валерією Арвою та Евою Терренте Бенко  обговорили подальші перспективи міжінституційної співпраці.

Організатори також надали можливість представницям від України, доценткам Оксані Рудич та Ользі Палесі розповісти про культурні реалії українського  суспільства в умовах повномасштабної війни  з Росією.

Учасники Intercultural Staff Training та колектив ПНПУ щиро вдячний партнерам з ELTE University за плідну багаторічну співпрацю в межах низки проєктів (ERASMUS KA2, KA1) та постійну непохитну підтримку України! 

 

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео