СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Факультет філології та журналістики долучився до «Дитячого фестивалю літа» у ПНПУ імені В. Г. Короленка

Факультет філології та журналістики долучився до «Дитячого фестивалю літа» у ПНПУ імені В. Г. Короленка
429630 ПЕРЕГЛЯДІВ

На факультеті філології та журналістики в межах «Дитячого фестивалю літа» у ПНПУ імені В. Г. Короленка відбулася низка цікавих подій, основне спрямування яких – об’єднати школярів навколо рідного слова та познайомити їх зі скарбами світового літературного мистецтва.

16 серпня «Лінгвістичний центр» кафедри української мови (завідувачка – доцентка Ірина Павлова) гостинно приймав у своїх затишних стінах дітей молодшого та середнього шкільного віку. Доцентка кафедри Світлана Педченко разом із представницями студентського самоврядування факультету Анною Ткаченко й Кристіною Марчук провели мовну мозаїку «Нас єднає рідна мова».

Учасники дійства мали унікальну можливість поринути у світ сучасної української лінгвістики. Діти із захопленням оживляли літери абетки, розв’язували тематичні філворди, розгадували мовні шифри, перетворювали слова, грали в асоціації, підбирали рими, вивчали скоромовки та руханки. 

17 серпня в «Короленківському центрі країнознавства» відкрилась казкова локація «До нас ідуть мумі-тролі». Викладачі кафедри світової літератури (завідувачка – професорка Ольга Ніколенко) завжди радо зустрічають маленьких читачів, для яких створюють книжки та колекції літературних героїв різних країн світу.

Доцентка кафедри Ольга Орлова та лаборантка Марія Гордієнко познайомили дітей з мумі-тролями з казок фінської письменниці Туве Янсон. Історії Мумі-троля та його друзів перетворилися на ляльковий театр, адже більшість мешканців Долини мумі-тролів є в колекції «Короленківського центру».

 

Частиною казкового свята було створення портретів Мумі-троля. Діти виконували його на дерев’яних медальйонах, прикрашаючи різнокольоровими стразами. Кожен зробив собі маленького Мумі-троля – сміливого і щирого. Віримо, що згадка про зустріч з казкою залучить дітей до читання найкращих книжок світу.

 

Факультет філології та журналістики дякує всім учасникам за активність, енергійність, небайдужість до рідного слова й світової літератури  та запрошує долучитися до майбутніх захопливих подій!!!

 

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео