СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Мовне волонтерство Віри Мелешко

Мовне волонтерство Віри Мелешко
349080 ПЕРЕГЛЯДІВ

Завідувачка кафедри української літератури Віра Мелешко працювала як викладач-волонтер на щотижневих курсах «МОВА МАЄ ЗНАЧЕННЯ! Подолання мовного бар’єру» (курс з української мови). Цей проєкт започаткувала та реалізує Громадська організація «Інша Жінка». Слухачки і слухачі курсів – полтавці та внутрішньо переміщені особи, які вирішили опанувати українську мову. Їхнє рішення, як це не страшно звучить, викликане широкомасштабним етапом російсько-української війни.

Доцентка Віра Мелешко обрамлювала мовні заняття поезіями Тараса Шевченка. Їх озвучували почергово всі курсистки і курсисти.

На заняттях викладачка поєднувала теорію з практикою. Зокрема, вивчення кличного відмінка підсумовувала такою вправа: учасники мовних курсів мусили назвати в цьому відмінку імена свої рідних та пригадати цікаві сімейні історії. Як засвідчили слухачки/слухачі, історичні перипетії у всі часи різко та кардинально змінювали долі їхніх/наших предків.

Усі, хто долучився до вивчення української мови, щиро дякували за натхненну роботу Вірі Анатоліївні. Зосібна, пані Анжела написала в чаті: «Дякуємо за підтримку та допомогу! Цікавий і корисний курс, приємно та комфортно. Щиро вдячні Вам!»

Україна вже вкотре відстоює свою незалежність, стримуючи ворожу навалу рашистів. Бореться за свою державність, свою культуру, свою мову. Мова має значення!

 

 

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео