СТУДЕНТ УКРАЇНИ

В Донецькій обласній прокуратурі відбулась зустріч з представниками бізнес-асоціацій

В Донецькій обласній прокуратурі відбулась зустріч з представниками бізнес-асоціацій
400674 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під головуванням першого заступника керівника Донецької обласної прокуратури Дениса Макашова відбулась зустріч із представниками бізнес-асоціацій регіону та держави. Обговорювали питання захисту прав та інтересів суб’єктів господарської та інвестиційної діяльності.

У заході взяв участь начальник управління захисту інвестицій та запровадження спеціалізації прокурорів Департаменту кримінальної політики та захисту інвестицій Офісу Генерального прокурора Олександр Максименко та співробітники обласної прокуратури.
 
         
 
Бізнес-асоціації представляли ВГО «Асоціація платників податків України», Торгово-промислова палата України, Німецько-Українська промислово-торговельна палата, Незалежна асоціація банків України, Обласне об’єднання організацій роботодавців в Донецькій області, Європейська Бізнес Асоціація, Американська рада з міжнародної освіти, Американська торговельна палата.
 
        
 
«Надважливою умовою залучення інвестицій в українську економіку є прозора й справедлива діяльність правоохоронних органів, що унеможливлює здійснення ними неправомірного втручання в господарську та інвестиційну діяльність суб’єктів господарювання. І це особливо актуально в умовах воєнного стану. Документування злочинів, проведення ефективного розслідування та притягнення до відповідальності винних осіб – це наше основне завдання», – зазначив перший заступник керівника обласної прокуратури.
 Під час жвавого діалогу учасники акцентували увагу на питаннях взаємодії бізнесу з правоохоронними органами для забезпечення ефективного захисту прав та інтересів суб’єктів господарювання з урахуванням особливості регіону. Зокрема це стосувалось невідкладної фіксації фактів захоплення, пошкодження та знищення майна підприємств російсько-окупаційними військами, встановлення збитків та притягнення до відповідальності винних осіб.
 Також говорили про можливості відновлення роботи бізнесу після деокупації захоплених армією рф територій Донеччини. За результатами зустрічі запропоновано спільні заходи комунікації для запобігання порушенням прав інвесторів, а також швидкого й ефективного реагування на будь-які випадки порушень у вказаній сфері.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео